Part Forana 27/04/2021

Manacor instal·la tres pèrgoles solars per donar servei a quatre punts de càrrega de vehicles elèctrics

El projecte ha tingut un cost de 149.500 euros

ARA Balears
1 min
Imatge de les pèrgoles fotovoltaiques.

ManacorL'aparcament de l'estació del tren de Manacor compta amb tres noves pèrgoles solars de 100 kW que donaran servei a quatre punts de càrrega de vehicles elèctrics. Aquesta iniciativa l'ha impulsada l'empresa pública municipal SAM, segons indica el consistori en una nota. Aquest projecte ha tingut un cost de 149.500 euros i s'ha finançat a través d'una subvenció que es va sol·licitar a la Conselleria de Territori, Energia i Mobilitat el 2019.

En concret, aquestes pèrgoles –amb les que es podrà carregar un 80% del vehicle en dues hores– estan cobertes amb 324 panells solars, que tindran una producció elèctrica anual de 130.406 kWh, fet que suposarà estalviar fins a 103.837 quilos d'emissions de CO₂. L'energia que sobri es destinarà al centre educatiu Simó Ballester i a l'aparcament subterrani de la plaça de Sant Jaume.

Aquestes pèrgoles tenen una doble funció: "crear energia verda i fer ombra els dies de calor, de manera que crearà un espai més agradable per a les persones", ha apuntat la presidenta de la SAM, Cristina Capó. També ha destacat que amb aquesta instal·lació es contribuirà a "l'adaptació del canvi climàtic". En aquest sentit, el vicepresident de la SAM, Sebastià Nadal, ha recalcat "l'aposta per la sostenibilitat energètica" i els avantatges que té l'energia solar.

Aquest projecte de la SAM se suma a altres projectes per millorar l'eficiència energètica, com per exemple l'adquisició del 100% de l'energia provinent de fons renovables.

stats