Part Forana 21/03/2018

Manacor demana el soterrament de la nova línia elèctrica amb Artà

L'Ajuntament es reuneix amb col·lectius de la comarca per analitzar l'avantprojecte

M. Barceló
2 min
Reunió a l'Ajuntament amb representants municipals i de col·lectius crítics amb el nou projecte energètic.

ManacorL'Ajuntament de Manacor, integrants de la Plataforma en Defensa del Llevant, particulars afectats i representants de l’Ajuntament de Sant Llorenç s’han reunit per tal d’analitzar l’avantprojecte de l'empresa Red Eléctrica, que preveu construir una nova estesa elèctrica de 220 kilovolts entre els pobles de Manacor i Artà. Durant la reunió s’ha anunciat que l'Ajuntament de Manacor presentarà al·legacions amb la intenció "que l'empresa plantegi el soterrament total o parcial de l'estesa elèctrica".

Els representants dels tres partits polítics que formen el govern municipal de Manacor asseguren que "no podem estar d'acord amb un avantprojecte que ni tan sols presenta solucions o traçats alternatius per reduir-ne l'impacte sobre el paisatge i el medi ambient". A més, algunes torres elèctriques se situen tan a prop d'habitatges que contradiu el mateix estudi d'impacte ambiental, segons expliquen des de l'Ajuntament.

La manca d'una relació de finques o parcel·les afectades, cosa que dificulta que molta gent interessada pugui comprovar si el projecte afecta o no la seva propietat, és una altra de les al·legacions que es presentarà.

Red Eléctrica controla el transport de l'energia elèctrica a l'Estat i ha presentat un avantprojecte per construir aquesta línia i ampliar les estacions elèctriques dels Bessons, a Manacor, i la d'Artà. La futura línia ha de servir per reforçar la connexió amb Menorca. L’avantprojecte de la nova estesa elèctrica té més de vint-i-quatre quilòmetres de llargària i s'ha presentat sense cap alternativa que redueixi l'impacte que pot suposar per a les zones arqueològiques, boscos i àrees naturals protegides properes al traçat de la línia, subratllen els tècnics municipals.

Manca d'alternatives

Pel que fa al municipi de Manacor, l’Ajuntament presentarà, a partir d'estudis d'impacte ambiental i altres informes tècnics municipals, les al·legacions corresponents als projectes de l'estesa elèctrica i a l'ampliació de la subestació dels Bessons. Els tècnics, de fet, apunten que l'estudi d'impacte ambiental que inclou l'avantprojecte de la nova línia "hauria d'incloure diverses alternatives relatives al soterrament total o parcial de la línia elèctrica" i el mateix informe afegeix que "des del punt de vista d'afecció al paisatge, les entrades i sortides de les subestacions són alguns dels espais on més justificat seria soterrar línies".

stats