Part Forana 28/06/2021

Llibertat per Llucmajor acusa el batle d'amagar una estafa de taxímetres trucats

El partit apunta que el sector inflava les tarifes

Catalina Riera
2 min
Alexandro Gaffar i Eloy Crussat, els dos regidors de Llibertat Llucmajor, expulsats del pacte de govern.

LlucmajorLlibertat per Llucmajor ha presentat una denúncia a l'Oficina Anticorrupció contra el batle, Eric Jareño, i el regidor de Mobilitat, Raúl Domínguez, segons ha avançat Última Hora i ha confirmat l'ARA Balears. L'acusació es fa per un presumpte delicte de prevaricació i omissió d'informació en el sector dels taxis. "Des del 2019 hi ha un informe de la policia local que dictamina que part del sector del taxi tenia els taxímetres trucats", explica el portaveu de Llibertat per Llucmajor, Alexandro Gaffar. Per la seva part, Jareño defensa que desconeix "el contingut de la denúncia" i nega "qualsevol inacció per part d'aquest equip de govern".

Segons Gaffar, l'informe de la policia local exposa que aproximadament uns 70 taxistes han estat cobrant uns 10 cèntims de més en la tarifa, tant a veïnats com a turistes. "Quan ens vàrem témer li vàrem dir al batle que havia d'obrir un expedient sancionador perquè era una infracció greu. Però Jareño va donar llargues i ho va anar ajornant. Ara com ara encara no ha fet res", afegeix Gaffar.

El batle recorda que una de les persones denunciants, Eloy Crusat, va ser el regidor de Mobilitat fins al juliol 2020 i l'acusa a ell de no esmenar "les irregularitats que s'havien denunciat el 2019". Per la seva part, Gaffar defensa al seu company de partit i diu que va ser ell "qui va donar l'ordre d'obrir els expedients quan estàvem al govern".

El portaveu de Llibertat per Llucmajor assegura que té proves d'aquesta infracció i que ho ha presentat a anticorrupció. Gaffar apunta que si el batle no pren mesures al respecte, sigui amb sancions o amb la retirada temporal de llicències dels taxistes, aquest delicte prescriurà el gener del 2022. En cas que "no apliqui la normativa", amenaça d'anar a la Fiscalia.

Cal recordar que Gaffar i Crusat van ser expulsats de l'equip municipal el mes de juliol del 2020, quan es va trencar el pacte format pels Populars, Ciutadans, Llibertat per Llucmajor i ASI. Jareño els va expulsar per "falta de confiança", ja que es varen filtrar uns àudios a premsa en els que criticaven la gestió del batle. Davant d'aquesta denúncia, el batle manifesta que és una maniobra "per atacar a l'equip de govern i la seva gestió per haver-los expulsats". Apunta que els dos regidors "cerquen publicitat a qualsevol preu" i qualifica "de mal gust, sinó il·legal, airejar les afiliacions polítiques de particulars per pertànyer a agrupacions de l'equip de govern", apunta.

stats