Part Forana 01/07/2020

El pacte de dretes de Llucmajor es trenca amb la destitució de dos regidors de Llibertat

El batle motiva l'expulsió d'Alexandro Gaffar i Eloy Crussat en les tensions que han provocat amb la resta de partits de la coalició

Ara Balears
2 min
Alexandro Gaffar i Eloy Crussat, els dos regidors de Llibertat Llucmajor, expulsats del pacte de govern.

LlucmajorEl pacte de govern de dretes de Llucmajor just ha durat un any. El batle, Eric Jareño, ha decidit destituir de totes les seves àrees els dos regidors de Llibertat Llucmajor, Alexandro Gaffar i Eloy Crussat. La decisió, que obre una crisi dins la coalició, ve motivada "per la manca de confiança en els dos edils, per les seves actuacions dels darrers mesos i per les tensions que han provocat amb altres partits del Consistori", segons una nota municipal.

En un consistori de 21 regidors, el govern estava format pel PP (5), Ciutadans (2), Llibertat (2) i ASI (1). La investidura de Jareño va incloure un acord entre el Partit Popular, Vox i Raúl Domínguez, aquest expulsat de Vox abans de la investidura. La desdtitució dels edils de Llibertat Llucmajor deixa Jareño en minoria.

"El més important és preservar l'estabilitat del govern municipal, sobretot en una època en la qual la unitat d'acció ha de ser màxima per reactivar el nostre municipi, davant la crisi provocada pel covid-19", ha explicat Jareño.

Els regidors destituïts han gestionat fins ara les àrees d'Economia, Funció Pública, Atenció a la Ciutadania a Urbanitzacions, Comunicació, Transparència, Participació Ciutadana, Transports i Mobilitat. Les competències seran assumides per Jareño, a l'espera d'una reunió entre els partits de l'equip de govern per consensuar aquest tema.

"La nostra principal preocupació són ara els ciutadans i les empreses del municipi. Hem de treballar units. Així ho he transmès als integrants de l'equip de govern", ha comentat Jareño. A més, el batle ha recordat que totes les forces polítiques del Consistori es varen adherir al pacte per a la revitalització de Llucmajor, per la qual cosa espera que es materialitzin acords per millorar el municipi.

Llibertat mantindrà el suport a Jareño, per ara

Alexando Gaffar, portaveu de Llibertat Llucmajor, ha declarat a l'ARA Balears que la seva formació, amb dos regidors, continuarà donant suport al batle del PP "mentre continuï complint el full de ruta dels acords de govern signats ara fa un any". Gaffar explica que l'esqueix polític en el pacte ha arribat per les males relacions amb ASI, Cs i el trànsfuga de Vox.

Gaffar ha assegurat que té enregistrats atacs homòfobs des d'una de les formacions del pacte i que en el seu moment va retirar una denúncia contra un dirigent d'ASI per tal de facilitar l'acord polític, "de la qual cosa avui em penedesc".

El portaveu de Llibertat Llucmajor creu que amb tres partits del pacte trepitjant els altres "fa temps que el batle hauria d'haver pegat un cop damunt la taula per evitar tensions i que el conflicte es fes gros". Gaffar diu que espera que es compleixin els acords, entre els quals destaca el compromís d'unificar els cinc contractes dels serveis de neteja i recollida de fems que hi ha dins el municipi.

stats