Material fitosanitari
Part Forana 07/11/2023

L'oposició de Bunyola critica que l'Ajuntament esquitxi amb herbicides

Esquerra Oberta ha sol·licitat l'expedient en dues ocasions, però encara s'ha facilitat

1 min
Operaris esquitxant pel carrer Costa de l'Estació

PalmaEsquerra Oberta de Bunyola ha denunciat aquest dilluns que l'equip de govern, format pel PP i Som Avi-El Pi fa setmanes que esquitxa els carrers del nucli urbà del municipi amb material fitosanitari.

"'Incompleixen el Reial decret 1311/2012, de 14 de setembre, pel qual s'estableix el marc d'actuació per aconseguir un ús sostenible dels productes fitosanitaris", han recordat. Així, la formació ha criticat que aquest mateix dilluns diversos operaris hagin fumigat les voreres d'alguns carrers, "sense que hi hagués cap delimitació ni mesura de seguretat per informar la gent". En aquest sentit, han recordat que aquesta mena de productes "poden comportar un perill tant per a persones com per a animals".

Amb tot, EOB recorda que han sol·licitat l'expedient en dues ocasions, per tal d'obtenir la informació del tractament i els productes que s'estan utilitzant, però, lamenten que l'equip de govern encara no l'ha facilitat. Finalment, el partit ha titllat aquesta pràctica "d'imprudent" atesa la perillositat que suposa i han lamentat que infants i mascotes passegen pel poble i han de continuar fent-ho sense que es puguin veure afectats per aquests productes tòxics.

stats