Urbanisme
Part Forana 09/07/2024

L’aparcament "il·legal" de Cala sa Nau serà legal gràcies al Decret de simplificació administrativa

MÉS per Mallorca reclama la clausura immediata de l'aparcament

ARA Balears
2 min
Vista aèria de Cala Sa Nau

PalmaL'Ajuntament de Felanitx ha anunciat que ha iniciat els tràmits per regularitzar la situació de l'aparcament que existeix al costat de Cala sa Nau i ho farà mitjançant el polèmic Decret de simplificació administrativa del Govern que regula els habitatges fora d'ordenació també inclou la possibilitat d'ordenar aquells aparcaments que puguin estar en sòl rústic o privat. A través d'un comunicat han detallat que han pres aquesta decisió per facilitat la mobilitat i l'aparcament en èpoques "de màxima afluència". D'aquesta manera, es legalitzarà un aparcament que ara mateix estava fora d'ordenació.

Igual que en el cas de l'aparcament del Caló del Moro, del qual l'Ajuntament de Santanyí va duplicar-ne la capacitat en plena polèmica per la saturació i massificació de la zona, la regulació de l'aparcament de Cala sa Nau es durà a terme de manera extraordinària i temporal i no podrà estar obert més de vuit mesos cada any natural. D'aquesta manera, només estarà obert els mesos de temporada alta per facilitar-ne l'accés a turistes i residents. Amb tot, i segons la normativa vigent, l'Ajuntament de Felanitx haurà d'adequar la zona a través de la compactació del terreny o la instal·lació d'estructures provisionals que permetin la recuperació de l'estat original un cop passi el període on la parcel·la ubicada en sòl rústic s'utilitzi com a aparcament.

L’aparcament de Cala sa Nau durant l'estiu

MÉS per Mallorca reclama la clausura immediata de l'aparcament

Poc després que es fes pública la notícia, MÉS per Mallorca ha emès un comunicat on anuncien que han presentat dues denúncies davant l'Agència de Defensa del Territori i l'Ajuntament de Felanitx demanant la paralització i clausura de l'aparcament il·legal. En aquest sentit, el portaveu del partit ecosobiranista al Consell de Mallorca, Jaume Alzamora, ha denunciat que actualment l'empresa concessionària del servei municipal de platges ja "explota l'aparcament de manera fraudulenta".

A més, han assegurat que l'aparcament està ubicat en una Àrea Natural d'Especial Interès i, per tant, té una protecció especial i, per això, n'exigeixen la clausura immediata i que es paralitzi la regulació. "El PP ens té acostumats a no actuar davant d'aquest tipus d'infraccions; ho hem vist en el cas de l'agroturisme il·legal de l'exconseller Porsell, el camp de polo de Campos o aquesta mateixa setmana en el cas de l'hotel il·legal del port d'Alcúdia", ha denunciat Alzamora.

A més, en el comunicat també han denunciat l'actitud de la batlessa del municipi que, "en tenir coneixement de les denúncies, ha anunciat la seva intenció de legalitzar l'aparcament a través del Decret de simplificació administrativa".

stats