Part Forana 16/03/2021

Pollença denuncia el mal estat de la Gola i reclama al Govern millores "urgents"

Es tracta d'una zona humida en la qual abunden les rates i els fems

ARA Balears
1 min
Vista parcial del centre de turisme ornitològic de La Gola.

PollençaL'Ajuntament de Pollença reclama al Govern de les Illes Balears "la posada en marxa de millores urgents i molt necessàries" a la zona humida de la Gola, situada al Port de Pollença. Aquest espai verd pertany a l'Administració autonòmica i a la Demarcació de Costes, però en cap cas "n'han fet una gestió adequada", segons explica el batle del municipi, Tomeu Cifre. Aquesta deixadesa fa que hi abundin "els fems, les rates i la brutor", ha apuntat.

En una nota, el batle ha destacat que el Consistori només gestiona el Centre Turístic Ornitològic, i que no té competències per actuar en aquest indret. No poden fer-hi cap acció de millora i, per això, reclama poder gestionar-ho juntament amb la Conselleria de Medi Ambient.

"Ens trobam davant una situació de risc imminent, ja que amb la baixada del nivell de l'aigua han sorgit dels fons de la zona humida moltes escombraries, que se sumen a les que ja hi havia, i això pot provocar incendis", ha explicat Cifre. Ha demanat també que es "complexin les promeses que es varen fer la passada legislatura i que varen quedar enlaire", com ara la construcció d'una zona d'aparcament sense pavimentar o millores d'adequació de l'entorn i un parc infantil, entre d'altres.

stats