Part Forana 09/02/2022

L'Ajuntament de Pollença corregeix una anomalia en els rebuts de l'Escoleta de la Gola del 2019

ARA Balears
2 min
Ajuntament de Pollença.

PalmaL'Ajuntament de Pollença ha enviat un requeriment de pagament de serveis a 52 famílies usuàries de l'Escoleta de la Gola. Segons ha informat el Consistori en un comunicat, aquests pagaments són de l'any 2019 i en el seu moment es varen girar rebuts per un import incorrecte a causa de l'aplicació errònia de l'ordenança reguladora del preu públic.

L'àrea d'Intervenció de l'Ajuntament de Pollença va emetre un informe el mes de febrer del 2020 en què advertí que, "comprovats els rebuts corresponents al 2019, s'extreu la conclusió que hi ha usuaris beneficiats i d'altres de perjudicats, fet que dona com a resultat un total de 2.985,50 euros cobrats indegudament la devolució dels quals seria procedent, i 6.810.50 euros deixats de percebre i que, per tant, caldria reclamar". L'informe aclareix, també que "a criteri polític es va acordar verbalment prorratejar la quota per quinzenes durant l'escola d'estiu els mesos de juliol i agost, tot i que aquesta possibilitat no està recollida a l'ordenança".

En referència en aquest fet, el Consistori ha explicat en el comunicat que el regidor d'Educació Antoni Cànaves (Junts Avançam) es comprometé a cobrar unes tarifes sense cap suport legal.

Davant aquesta situació, l'actual equip de govern municipal es va veure obligat a aprovar el desembre del 2019 una ordenança reguladora del preu públic per la prestació dels serveis de l'escola municipal d'Educació Infantil de Pollença, i d'acord amb aquesta norma s'han hagut de reclamar les quantitats assenyalades per Intervenció a 52 famílies de Pollença.

Davant l'acusació del regidor Toni Cànaves (Junts Avançam), l'Ajuntament ha assegurat que si es giren rebuts extres és "arran de la necessitat de corregir una anomalia generada justament per aquest regidor, com apunta Intervenció". L'equip de govern ha defensat que no pot fer altra cosa que atendre les indicacions d'Intervenció davant un cobrament irregular i sense suport legal que ordenà verbalment Toni Cànaves.

stats