Urbanisme
Part Forana 07/10/2022

L'Ajuntament de Felanitx compra solars a Cas Concos per completar la reivindicada plaça

El consistori farà efectiva aquesta adquisició el pròxim dilluns durant la sessió plenària, la qual engloba cinc finques ubicades a la plaça de l’Església

ARA Balears
1 min
Imatge d'un dels solars que adquirirà l'ajuntament del municipi per ampliar la plaça de Cas Concos.

PalmaL'Ajuntament de Felanitx farà efectiva, el pròxim dilluns en la sessió plenària del mes d'octubre, la compra per expropiació forçosa de cinc finques ubicades a la plaça de l'Església al nucli de Cas Concos. El cost total serà de 379.420 euros i els cinc terrenys sumen un total de 882 m².

Segons ha apuntat el consistori, aquest adquirirà els solars que resten a fi de tenir en propietat tota la mançana de l'actual plaça de Cas Concos. D'aquesta manera, s'avança amb el projecte de reconversió d'un espai públic. El que s'ha fet fins ara, és tramitar els expedients d'adquisició dels terrenys i dilluns es duran a plenària els acords d'aprovació de les actes d'avinentesa i mutu acord.

Per la seva part, el batle de Felanitx, Jaume Monserrat, ha apuntat: "Una vegada adquirits els terrenys, s'iniciarà un estudi de projectes i d'anàlisi d'aquest espai per sabre quina és la millor distribució i configuració que se li ha de donar a aquesta zona pública". Monserrat ha assegurat que així "ja tendrem en propietat tots els terrenys que puguin conformar la plaça de Cas Concos".

Amb tot, la feina prevista després de l'adquisició dels solars és adequar l'espai existent i mantenir-lo adesat mentre s'obre un procés de participació ciutadana perquè es pugui definir quina és la millor funcionalitat de l'espai.

stats