Alaró
Part Forana 11/03/2024

L'Ajuntament d'Alaró aprova uns pressuposts de 5,9 milions d'euros per a 2024

El consistori vol continuar amb la implantació de pèrgoles amb plaques fotovoltaiques i crear nous punts de càrrega de vehicles elèctrics

ARA Balears
2 min
El consistori destinarà més de 700.000 euros a diferents inversions

PalmaL'Ajuntament d'Alaró gestionarà aquest 2024 uns pressuposts de 5,9 milions d'euros. A la darrera sessió plenària es varen aprovar els nous comptes amb el vot favorable de l'equip de govern popular, l'abstenció de MÉS i el vot en contra del grup socialista. Els nous pressupostos suposen una baixada d'un 12% respecte de l'any anterior, motivada per la gran quantitat d'ajuts que l'Ajuntament d'Alaró ha aconseguit en anteriors pressuposts per a inversions en infraestructures del municipi i que ara s'estan executant. La principal d'aquestes infraestructures és el centre de dia en construcció i per a la qual es va rebre del Govern una important subvenció.

L'equip de govern ha decidit apostar per congelar la gran majoria dels impostos municipals. A més, enguany desapareix l'ingrés corresponent al preu públic de l'escoleta, atès que ja es disposa de la bonificació del Govern de les Illes Balears, que ha fet de l'educació 0-3, un nou dret adquirit per part dels illencs. Per altra banda, les despeses financeres pugen, perquè aquest any l'Ajuntament disposa d'un préstec, que ha finançat les obres de substitució de la gespa del poliesportiu municipal.

El batle d'Alaró, Llorenç Perelló ha volgut agrair la bona predisposició mostrada pel grup MÉS per pactar acords en els pressupostos. També ha indicat que "tot i la baixada d'ingressos, els pressupostos de l'any 2024 volen continuar amb la tendència marcada; és a dir, ser uns pressupostos que volen posar a l'abast de la ciutadania i de les seves necessitats tots els recursos econòmics disponibles per millorar els serveis i la qualitat de vida dels alaroners".

Segons Perelló, "el 2022 i el 2023 es va intentar mobilitzar tot el capital disponible de l'Ajuntament, mitjançant la mobilització dels romanents, i aquest 2024 tindrem com a eix pressupostari la voluntat de l'Ajuntament d'aconseguir subvencions per a la inversió en energia verda, en infraestructures hídriques i en la creació d'espais per al gaudi de les persones".

Entre aquests projectes en què se cercarà finançament entra la connexió de l'aigua de la xarxa de ses Artigues a la xarxa d'aigua potable i arreglar els carrers del Coixetí, la Font de ses Artigues, del Torrent i la plaça dels Horts. A més, es volen fer inversions en cicle de l'aigua, energia verda, poliesportiu, col·legis i escoleta. Els pressupostos també inclouen 8 nous punts de càrrega per a cotxes elèctrics al nucli urbà, una pèrgola fotovoltaica a Sa Bastida, la pavimentació del camí del Raiguer, un estudi de la il·luminació d'Alaró, una inversió de 15.000 euros al pati del CEIP, 65.000 euros per comprar furgonetes elèctriques i 10.000 euros per restaurar l'aljub de Son Tugores. També es preveuen inversions de millora a l'alberg de l'Olivaret, al teatre i al poliesportiu.

stats