Part Forana 13/05/2015

Els Verds d'Artà denuncien entrebancs administratius per al jurament del càrrec de la seva nova regidora

Tomeu Caldentey
1 min
La regidora Mayte López Ramón en el moment de prendre possessió del càrrec

ARTÀA tan sols 11 dies de les eleccions i en un plenari d'urgència, Mayte López Ramón, natural de la Colònia de Sant Pere i la número 6 a les llistes d'Iniciativa Verds a les eleccions de 2011, ha promès avui migdia el càrrec de regidora de l'oposició a l'Ajuntament d'Artà.

Ho fa dos mesos i mig després que el número 1 de la formació, Guillem Caldentey, presentàs la seva dimissió. Aquest ha estat el temps que la Junta Electoral s'ha torbat en emetre la credencial a la nova regidora. El motiu és que els candidats que anaven del numero 2 al número 5 en la llista ecosocialista varen presentar la dimissió per escrit. Des dels serveis administratius informaren, setmanes després, que la manera de renunciar havia canviat i que s'havia de fer de manera presencial. En un ple que ha tengut lloc a les 13.30 h i amb l'assistència de 8 dels 13 regidors que té la corporació artanenca, López ha emprat la fórmula de prometre per imperatiu legal i, en el seu discurs, ha acusat durament els serveis administratius i ha afirmat que "tots els entrebancs han permès mutilar la nostra tasca política, ja que s'ha fet una interpretació molt restrictiva de la llei".

Iniciativa Verds no es torna a presentar com a tal en aquestes properes eleccions d'aquest maig, però diferents membres, entre els quals la mateixa Mayte López, van a les llistes de la nova agrupació Alternativa per Artà.

stats