Part Forana 27/05/2022

Inca no dubta i fa festiu el 26 de desembre

El ple de la capital del Raiguer es du a terme amb tensió per la ubicació del futur baixador del tren al costat de l'hospital

2 min
El centre d'Inca

El ple de l'Ajuntament d'Inca ha aprovat aquest dijous per unanimitat que el 26 de desembre de 2023 sigui festa local. Cal recordar que el Govern va deixar en mans dels consistoris aquesta decisió, fet que va provocar el malestar dels batles per haver d'escollir entre el dia de Sant Esteve o una festa o fira municipal.

En aquest cas, el patró d'Inca, Sant Abdon i Sant Senén, cau en diumenge (30 de juliol de 2023). Per això, l'Ajuntament ho ha tengut més fàcil i ha escollit el 17 de novembre de 2023, és a dir, el divendres posterior al Dijous Bo, com a segon festiu local. Segons ha declarat el batle de la capital del Raiguer, Virgilio Moreno, aquesta decisió ha estat consensuada amb les associacions sindicals i comercials.

Discussió per la ubicació del nou baixador del tren

Un dels punts que més tensió ha provocat al ple ha estat el debat sobre la ubicació del nou baixador del tren, al costat de l'hospital. El punt que s'ha tractat és la modificació puntual del PGOU per fer-hi les obres, però el debat entre l'oposició i l'equip de govern recau en el punt on s'ha d'instal·lar l'aturada.

En concret, l'estira-i-arronsa ha tengut com a protagonistes el batle Moreno i el portaveu d'Independents d'Inca, Àngel Garcia, que ha defensat que l'aturada hauria d'estar a l'Hospital Comarcal. Pel regidor a l'oposició, el projecte no constaria de modificació, exceptuant la incorporació d'una passarel·la. A més, Garcia ha denunciat que "fa mesos demanen informació sobre el projecte", sense resposta.

Igualment, el batle ha recordat que aquesta mateixa proposta va ser refusada el 2006 pels tècnics, i avui dia la Conselleria de Mobilitat i Habitatge ha aprovat i avalat la ubicació on es farà, és a dir, devora la parada d'autobusos Inca-Llevant, a uns 600 metres de l'hospital.

Per part seva, Garcia ha dit que "esperem que no sigui un error històric", a la qual cosa s'hi ha sumat la regidora d'Unides Podem, Isabel Vallés. El regidor d'Urbanisme de l'Ajuntament d'Inca, Andreu Caballero, ha sortit a la defensa i ha explicat que "una connexió amb l'hospital, el futur polígon i el camp de futbol pot ser de tot menys un error històric".

Per altra banda, el batle ha aprofitat per reclamar al conseller insular de Mobilitat i Infraestructures, Iván Sevillano, la urgència de les obres de l'eix cívic des del centre cap a l'hospital.

stats