Part Forana 05/05/2021

Serveis Ferroviaris de Mallorca construirà un baixador prop de l'Hospital d'Inca per potenciar l'ús del tren

El projecte té un pressupost de 3.117.592 euros

ARA Balears
1 min
Autoritats que han assistit a la presentació del projecte.

IncaServeis Ferroviaris de Mallorca (SFM) construirà un baixador prop de l'Hospital Comarcal d'Inca per afavorir l'ús del transport públic entre els usuaris de la clínica i residents a la zona de la ronda. El projecte té un pressupost de 3.117.592 euros. Es preveu que les obres comencin a final d'any o principi del 2022 i que durin uns set mesos, segons ha detallat la conselleria de Mobilitat en una nota.

Aquesta petita estació estarà situada just devora la parada d'autobusos Inca-Llevant, que connecta Inca amb la majoria de municipis i nuclis de la costa. Per aquesta parada passen sis línies amb connexions a Pollença i Port de Pollença, Port d'Alcúdia i Platja de Muro, Costitx, Sencelles, Santa Eugènia, Lloseta, Biniamar, Mancor de la Vall i Búger, Campanet, Caimari, Selva i Lluc, i també Llubí i Santa Margalida.

El batle d'Inca, Virgilio Moreno, considera que aquest projecte confirma l'aposta del consistori per la mobilitat urbana, ja que "quan estigui construït el nou eix cívic fins a l'hospital, els ciutadans podran accedir, fàcilment i en pocs minuts, des de la nova parada fins a les instal·lacions sanitàries". A més, "facilitarà la connectivitat entre el barri de Crist Rei i aquesta zona esportiva de serveis", ha dit. Cal destacar també que aquesta nova infraestructura inclou dos accessos per als vianants, un pels usuaris de l'Hospital Comarcal i un altre pels que accedeixin des de la carretera Palma – Alcúdia. A més, el projecte preveu un aparcament de 25 places en dos espais.

stats