CAPDEPERA
Part Forana 08/03/2014

Hi haurà regidors de Capdepea sense cap àrea de responsabilitat assignada

Les dues noves edils de PSOE i Ucap prenen possessió del càrrec

Margalida Bonnín
2 min
Hi haurà dos regidors sense cap àrea de responsabilitat assignada

Capdepera.Dos edils del nou equip de govern de Capdepera no tindran àrea de responsabilitat política. És una de les conseqüències de la nova remodelació de les àrees de govern del Consistori, duta a terme dimecres, com a conseqüència de la dimissió de dos regidors fa poques setmanes. Així, tant Isabel Blanes (Ucap), que prengué possessió del càrrec en el ple de dimecres, com Mateu Melis (Es Grup), que és gerent de l’empresa municipal, només tindran la responsabilitat d’assistir als plens i votar. En total, l’equip de govern està format per deu edils.

Repartiment

A més de Blanes, que substitueix la dimissionària Catalina Isabel Llabata, dimecres prengué possessió Mónica Viejo, la número 10 de la llista del PSOE, en el lloc de Sebastià Sureda. Viejo assumirà les carteres de Vies i Obres, Cementeri i Protecció Civil. L’àrea d’Hisenda passarà a mans del batle, Rafel Fernández, que a més s’ocupa d’Urbanisme i Policia. Ara bé, segons afirmà ahir el primer edil, allò més segur és que més endavant Hisenda passi a ser responsabilitat de Melis, que dimecres no anà al ple perquè era de vacances. Fernández llevà importància al fet, ja que troba que per a aquesta àrea “només” queda aprovar el pressupost de 2015.

D’aquesta manera, el batle continuarà amb la dedicació exclusiva, mentre que els altres regidors amb cartera tindran el 75%. Pel que fa a Fernando Martínez (que suma l’àrea d’Esports a la de Joventut) i Albert Llull, els dos d’Ucap, passaran a gaudir del 50% de la dedicació.

Amb el nou equip de govern, l’Ajuntament escenifica certa estabilitat en una legislatura convulsa en què han dimitit o han estat cessats fins a sis edils, dos dels quals havien de ser batles.

Moció de censura

Cal recordar que els resultats electorals de 2011 feren guanyador el PP en vots. El portaveu, Joan Ferrer, fou batle un mes i mig, ja que fou investit després que Tomeu Alzina -imputat per l’esfondrament de l’hotel Son Moll- renunciàs per sorpresa a ocupar el càrrec. Finalment, PSOE i Ucap presentaren una moció de censura, s’investí Fernández com a batle i Alzina dimití. Els dos partits volgueren sumar PSM i Es Grup al pacte, però els nacionalistes no acceptaren l’oferta.

El portaveu dels populars, Joan Ferrer, criticà ahir que les àrees de responsabilitat del batle “no funcionen” i denuncià el continu canvi d’àrees i dedicacions. “Cada pic que hi ha crisi, se les canvien”, afirmà.

stats