Part Forana 18/08/2021

El Govern inverteix més de dos milions d'euros en la reforma de l'alberg de la Victòria

Una part del pressupost prové de l'Impost del Turisme Sostenible

ARA Balears
1 min
La consellera d'Afers Socials, Fina Santiago, i la batlessa d'Alcúdia Bàrbara Rabassa durant la presentació del projecte.

AlcúdiaEl Govern té previst destinar més de 2,27 milions d'euros a la reforma de l'alberg de la Victòria, 1,67 dels quals provenen de l'Impost del Turisme Sostenible. L'objectiu d'aquestes obres és millorar la seguretat, l'accessibilitat i l'eficiència energètica de les instal·lacions, segons informa el Govern en una nota.

Algunes de les principals actuacions seran al pati central de l'edifici a fi d'aconseguir aprofitar tot l'espai. Per una banda, es construirà una nova i rampa que recorrerà gran part del pati, acompanyada d'un banc-barana i un seguit d'elements que serviran per dinamitzar l'espai per a l'oci juvenil. A més, també es construirà una escala d'emergència que s'erigirà com un tòtem natural. Serà una construcció respectuosa amb el medi ambient, feta de fusta, que quedarà integrada en el paisatge.

El projecte també preveu preservar i adequar els elements constructius d'arquitectura tradicional de l'edifici. D'aquesta manera, es respectarà la construcció de marès, les cobertes de teulada ceràmica, les contrafinestres tradicionals de fusta i els sòls de rajola hidràulica. A més, la totalitat de les construccions noves seran també sostenibles i respectuoses amb l'entorn. Per garantir l'eficiència energètica s'instal·laran plaques fotovoltaiques, s'assegurarà l'hermetisme de les finestres i es canviarà el sistema de calefacció per funcionar a través d'una caldera amb suport solar.

El Govern recorda que aquest edifici s'inaugurà al 1964. Al llarg de tots aquests anys s'han fet petites reformes que en feien possible el funcionament, però el juliol del 2019 es va haver de tancar per motius de seguretat i per la impossibilitat d'adaptar-se a la normativa.

stats