Societat 11/07/2019

L'alberg de la Victòria tanca per obres de seguretat fins a l'any 2021

El cost total estimat de les obres és d'1 milió d'euros i finalitzaran l'estiu de 2021

Ara Balears
1 min
L'alberg de la Victòria tanca per obres de seguretat fins l'any 2021

PalmaLa consellera d'Assumptes Socials i Esports, Fina Santiago, ha anunciat aquest dijous el "tancament temporal" a partir de dilluns, 15 de juliol, i fins a l'any 2021 de l'alberg de la Victòria d'Alcúdia per dur-hi a terme obres de millora de la seva seguretat.

Santiago ha declarat en una roda de premsa que "no hi ha perill" per a les persones que han ocupat l'alberg fins ara i ha reiterat que la instal·lació disposa de la llicència d'activitats. El Govern té "detectades les necessitats" de l'edifici des de gener de 2016, quan van realitzar el primer informe de necessitats. L'any 2017 l'Executiu va lliurar la documentació a l'Ajuntament d'Alcúdia i al mes l'abril d'enguany els tècnics d'arquitectura van notificar a la institució balear la "necessitat de la clausura immediata" de l'espai, ha explicat Santiago.

Les obres que es duran a terme a l'alberg estan dirigides a complir la normativa vigent amb relació a l'evacuació d'incendis, amb la construcció d'una altra escala d'emergències, refer la façana de l'alberg per "perill de despreniments" i, a més, "adaptar l'accessibilitat" de l'edifici mitjançant la instal·lació d'ascensors, ha indicat la consellera.

La mesura afectarà 1.167 persones que, a través de 62 sol·licituds, havien realitzat reserves fins a final de setembre. "Demanam disculpes", ha declarat Santiago, qui ha incidit que la voluntat és "solucionar la problemàtica de manera ràpida". El tancament no afectarà la zona d'acampada, tampoc les instal·lacions de cuina i de menjador. Per això, han oferit l'alternativa d'allotjar-se en aquesta zona, ha explicat Santiago. El cost total estimat de les obres és d'1 milió d'euros i finalitzaran l'estiu de 2021.

stats