LA CONILLERA
Part Forana 01/04/2014

El GEN diu que l’hotel de Matutes afectaria el virot

El president del Grup d’Estudis de la Naturalesa d’Eivissa (GEN-GOB), Joan Carles Palerm, va mostrar ahir l’oposició total i absoluta de l’organització a les intencions d’Abel Matutes de fer un hotel a la Conillera

D.v.
1 min

EivissaEl president del Grup d’Estudis de la Naturalesa d’Eivissa (GEN-GOB), Joan Carles Palerm, va mostrar ahir l’oposició total i absoluta de l’organització a les intencions d’Abel Matutes de fer un hotel a la Conillera. L’entitat rebutja la construcció d’un hotel de luxe en aquest illot “perquè faria perillar la possibilitat de salvar el virot, un ocell en perill d’extinció”.

“Tenim molt clar que en el que són reserves naturals, el territori s’ha de conservar tan verge com sigui possible i garantir la nidificació del virot, una au endèmica de les Illes. Pràcticament el 60% dels exemplars d’aquesta espècie nidifiquen aquí, i a la Conillera hi ha la segona població més important de tot el món”, va recordar el portaveu ecologista.

Palerm reiterà que “si no s’actua, l’espècie s’extingirà. Un hotel així provocaria que desaparegués una au”, sentencià.

En opinió del GEN, la presència humana dispararia el nombre de rates, principal amenaça del virot. L’entitat digué ahir que l’activitat turística a l’illa protegida està prohibida i que, per tant, un hotel és inviable a la Conillera.

stats