Part Forana 27/08/2018

La Fira del Meló arriba als 25 anys amb el nivell més baix de producció

A Vilafranca només hi queden tres parades de venda d'aquesta fruita

M. B.
2 min
El concurs del meló és un del grans atractius de la fira de Vilafranca.

VilafrancaVilafranca es disposa a viure aquest proper cap setmana la XLVII Festa i XXV Fira del Meló, en una temporada que deixa pocs registres productius. No arriben ni a les 10 hectàrees el conjunt de parcel·les meloneres, i les tradicionals tendes de fruita a la carretera han quedat ja reduïes només a tres punts: Can Vidalet, amb dos punts, i Ca na Sopeta. La jubilació de diversos cultivadors de melons els darrers anys i l'entrada massiva de fruita de la Península hi tenen a veure.

El declivi productiu no lleva força ni a la festa, iniciada el 1970, ni a la fira, que ara compleix 25 anys. Les dues convocatòries estan plenes d'actes d'esplai, cultura i esport. Avui dia, la fira suposa el punt de major concentració de gent. Tindrà lloc el proper diumenge i els concursos del meló de més qualitat i del meló de més pes en són el major atractiu.

Tampoc no hi mancarà la festa de les llanternes, dissabte al vespre. Els petits melons buidats i esdevinguts fanalets que els més menuts de la casa passegen pel centre de la vila cantant cançons són una manera d'enllumenar la festa, abans de donar pas al Melofoc dels Boiets de Foc i l'actuació de la colla infantil dels Dimonis de la Pedrera de Muro. A darrera hora, envoltada del firó, la plaça Major acollirà un nou recital del cantautor local Tomeu Penya.

El diumenge, dia de la fira, com és costum, tots els visitants seran convidats a menjar meló gratuït en dos punts del recinte firal: al carrer de Palma, a la cantonada amb el carrer del Sol, i al carrer Santa Bàrbara, pràcticament a les dues boques urbanes d'entrada a l'espai d'exposició, que tindrà un recorregut de més de mig quilòmetre.

stats