Mediambient
Part Forana 09/08/2022

Felanitx protegeix Sa Capella i impedeix la construcció d'una nova urbanització

L'Ajuntament ha pres la decisió arran de les al·legacions al Pla General de Felanitx que varen fer Salvem Portocolom, Terraferida i Som Portocolom

ARA Balears
1 min
Sa Capella de Portocolom

PalmaL'Ajuntament de Felanitx ha decidit protegir Sa Capella després de la presentació de 35 al·legacions al Pla General de Felanitx que varen fer Salvem Portocolom, Terraferida i Som Portocolom. Així, el consistori ha impedit la construcció d'una nova urbanització adossada a la zona, que hauria permès edificar uns 30 habitatges dins d'un espai natural aferrat al Camp Roig.

Segons han recordat en un comunicat les entitats, demanaven que s'apostàs per la rehabilitació d'habitatges i la preservació de sòl rústic per evitar futurs creixements sobre sòls no transformats. És més, asseguren que "aquesta urbanització projectada a Sa Capella hauria fet créixer el nucli construint en un espai rural ben conservat, molt a prop de la zona protegida de s'Algar i es Riuetó".

Salvem Portocolom, Terraferida i Som Portocolom han advertit que, una vegada oberts nous carrers, l'espai podria haver continuat creixent en futures modificacions. En aquest sentit, han admès que sovint discrepen de les polítiques de l'Ajuntament, però "hem de reconèixer que han tingut un encert històric. Ho han sabut veure i gestionar amb eficàcia", han dit.

stats