Part Forana 19/05/2022

Consell, el sisè municipi a abandonar El Pi enguany

La junta local ha anunciat la seva dimissió per "no sentir-se representats" amb el partit

ARA Balears
2 min
Ajuntament de Consell

Els membres del comitè local d'El Pi al municipi de Consell han abandonat el partit per "no sentir-se representats" amb l'actual proposta política i de "valors", segons han informat en una nota de premsa. D'aquesta manera, la junta consellera es converteix en la sisena a dimitir, després que també ho fessin les de Deià, Sant Llorenç des Cardassar, Inca, Campanet i Valldemossa durant aquest 2022.

La decisió s'ha comunicat en una reunió dels locals amb el president Tolo Gili i el secretari general, Rafel Ballester. Tot i la trobada, "el debat va ser escàs", segons indica la nota de premsa, ja que els dos dirigents "no van rebatre arguments i tot van ser excuses, lamentacions i cap explicació de discurs ni de futur", han indicat els de Consell. "La nostra sensació és que en aquests moments El Pi és un partit que tristament ha quedat ancorat en el passat", han insistit.

A banda d'això, el grup ha assegurat que es mantindrà per treballar pel "canvi de rumb" a l'Ajuntament i que se centrarà en el municipi "pensant en el 2023 i deixant les portes obertes al futur". Per això, han insistit que el Consistori necessita "nous aires, nous arguments i noves idees", valors que "ara El Pi no representa".

Cal recordar que Consell també és el municipi de l'expresident del partit, Antoni Amengual, que ja va dimitir a causa de la guerra interna.

Per part seva, el portaveu del partit al Parlament, Josep Melià, va assegurar en una entrevista a l'ARA Balears que "com en tots els partits, tenir baixes no és una bona notícia" i que aquesta és una transició, ja que "les formacions també viuen etapes de tensions". Melià va aclamar als companys la idea de "mirar cap endavant, posar els interessos generals per sobre de fòbies personals i tenir ben present que som servidors d’unes idees".

D'aquesta manera, El Pi arrossega encara la guerra interna que ja va deixar fora del partit Pere Soler com a conseller insular que ha passat al Grup Mixt, mentre que Bel Febrer s'ha mantingnut a les files del partit, tot i estar suspesa de militància.

stats