Política 08/04/2022

El Pi de Campanet abandona la formació per "discrepàncies" internes i "falta de respostes"

Els cinc membres del comité local han presentat la dimissió i la voluntat de donar-se de baixa com a afiliats

2 min
L'Ajuntament de Campanet

PalmaEl Pi de Campanet ha sortit de la formació regional per "discrepàncies amb la direcció i falta de respostes", segons ha avançat Última Hora i ha confirmat l'ARA Balears. Els cinc membres que componen aquest comitè han presentat la dimissió i la voluntat de donar-se de baixa com a afiliats del partit, sol·licitant que s'eliminin les dades personals de tots els registres del partit. "Partim perquè no podem més", lamenta el portaveu d'El Pi de Campanet, Pedro Pons.

Els motius d'aquesta decisió es remunten als esdeveniments ocorreguts en el V Congrés Balear del 25 de setembre, on alguns dels afiliats s'adonaren d'una sèrie d'"irregularitats" que encara no s'han explicat. "Hi va haver unes regularitzacions rares, com per exemple presentar una candidatura on hi havia persones que no tenien la situació regularitzada com a afiliats", diu Pons. Per la seva banda, fonts de la directiva d'El PI, es defensen i mantenen que en el Congrés "l'executiva va ser elegida democràticament" i que varen votar "tots els afiliats".

En un principi, El Pi de Campanet va demanar explicacions a la formació, però encara ara no ha obtingut resposta. "Només s'ha posat en contacte amb mi el secretari general, Rafel Ballester, i em va dir que estava decebut. Havia intentat parlar amb nosaltres per explicar-nos el projecte, però en cap moment per aclarir les nostres peticions", diu Pons.

Ara el regidor d'El Pi a l'Ajuntament de Campaner passarà a ser no adscrit, i la resta deixaran de formar part de la formació política. "Ara per ara no tenim pensat res. No estam d'acord amb les maneres d'actuar de la directiva actual d'El Pi. Pensam diferent i el millor és partir", apunta Pons.

El Pi de Deià també es desmarca de la formació per "desacords"

El Comitè Local d'El Pi a Deià també va sortir de la formació regional el mes passat. Els motius eren els mateixos que els d'El Pi de Campanet: "Desacords amb la direcció". Aquesta decisió "definitiva" es va prendre després d'una reunió "per analitzar la situació". Els cinc membres que componen aquest comitè presentaren la dimissió i la voluntat de donar-se de baixa com a afiliats del partit.

stats