Política 25/09/2021

Tolo Gili, nou president d'El Pi: "El partit no està dividit en la ideologia, les diferències són en la manera de fer"

El líder de la candidatura melianista ha estat elegit per liderar el partit a les Balears amb un 56,71% dels vots

2 min
El nou president d'El Pi Balears, Tolo Gili.

CampanetL'artanenc Tolo Gili és el nou president d'El Pi a les Balears, després d'haver rebut el 56,71% dels vots (300 afiliats li han donat suport) en el V Congrés balear de la formació, que s'ha fet aquest dissabte a Campanet. "El partit no està dividit en la ideologia, les diferències són en la manera de fer", ha dit, una vegada que ha estat proclamat, després de més de quatre hores d'un congrés que ha deixat palès que hi ha molt per arreglar a partir d'ara si es volen superar les diferències, tant polítiques com personals. El líder de la candidatura fontista, Toni Roldan, ha rebut 229 vots, un 43,29% del total. Del miler d'afiliats, només podien votar 553. Finalment, hi ha hagut un total de 533 vots, quatre dels quals han estat en blanc.

Gili ha insistit que les diferències només afecten "l'estructura interna d'El Pi" i no la ideologia, i ha assegurat que, una vegada elegit com a president de les Balears, "l'important és posar-se les piles". El nou president ha remarcat que no ocuparà "cap càrrec públic" i que es dedicarà a treballar l'estructura i la coherència interna de la formació. "Estam en un moment molt important, i El Pi és un instrument útil que s'ha de fer servir. S'ha de tirar endavant i s'haurà de parlar molt", ha afegit.

Tolo Gili i Toni Roldan parlen després de la votació del V Congrés balear d'El Pi

Durant el primer discurs com a president d'El Pi, Gili s'ha mostrat visiblement emocionat i ha tingut un record especial per al seu pare, Rafel Gili. "Em demanen si som fill polític de Josep Melià o de Jaume Font. Jo som fill polític de Rafel Gili", ha afirmat entre aplaudiments. A més, ha dirigit unes paraules al seu rival, l'eivissenc Toni Roldan. "Si treim fora la intensitat que hem mostrat en aquesta campanya, arrasarem", li ha dit.

D'altra banda, el nou líder del partit regionalista ha assenyalat que aviat hi haurà "novetats importants". "Les circumstàncies actuals fan possible que El Pi sigui important", ha remarcat, i ha explicat que els partits "arrelats a la terra" tenen molt a dir respecte de les decisions de l'Estat.

Gili també va ser elegit fa només una setmana com a nou president del partit a Mallorca. La seva va ser l'única candidatura que es va presentar al congrés de l'illa, que es va fer fa una setmana a Porreres. Amb 314 vots a favor i 17 en blanc, Gili va rebre un suport del 97%. "El resultat ha estat magnífic", va assegurar el nou president, que va destacar l'alta participació. "En altres eleccions no s'arribava als 210 vots, ara els afiliats han votat més que mai i això dona una legitimitat important en aquests moments", va remarcar.

stats