Política 17/03/2022

El conflicte entre faccions d'El Pi arriba als tribunals: Bel Febrer i Pere Soler demanden el partit

Els consellers denuncien que l'expedient sancionador s'ha resolt de manera "injusta i discriminatòria"

2 min
Pere Soler i Isabel Febrer

PalmaLa guerra interna que ha viscut El Pi entre la facció 'amengualista' i la 'melianista' ha arribat als tribunals. Pere Soler, conseller del grup mixt després de ser expulsat del partit, i Bel Febrer, suspesa de militància, però dins el grup regionalista en el Consell de Mallorca, han presentat aquest dijous una demanda contra el partit després de considerar que l'expedient sancionador que se'ls va obrir s'ha resolt de manera "injusta i discriminatòria".

"S'ha vulnerat el principi de participació democràtica dels afiliats enfront d'una imposició absurda i unilateral", critiquen. Els dos consellers, afins a l'anterior president d'El Pi, Antoni Amengual, foren posats en el punt de mira de la nova direcció per haver forçat el desplaçament del càrrec de portaveu de l'altra consellera del grup, Xisca Mora, propera a la facció 'melianista'.

Els dos consellers argumenten que l'executiva regionalista "ha vulnerat els drets de participació, de l'article 9 dels Estatuts, primer com a càrrecs públics i segon com a afiliats". Soler i Febrer denuncien un poder "absolut" per part de la direcció del partit, "sense tenir en compte els reglaments de les institucions i del partit". "Els reglaments de funcionament són només aparences jurídiques", exposen.

La consellera d'El Pi, Xisca Mora, va remarcar a l'ARA Balears el mes passat que Febrer continuaria com a consellera. "És un transfuguisme clar, però continuarà, serà una consellera més", afirmà. La consellera regionalista que ha presentat la demanda va explicar en el seu moment que "em consider integrant d'El Pi". Això no obstant, com reconeixia Soler, Febrer "té el botó nuclear per la supervivència d'El Pi". Si després de la demanda decideix abandonar el partit i passar a ser consellera no adscrita, El Pi perdria el grup polític, ja que només tindria Xisca Mora com a representant.

stats