Política 09/02/2022

Xisca Mora: "Febrer seguirà com a consellera d'El Pi"

Soler va passar formalment aquest dimarts al Grup Mixt després de la resolució del Consell

Miquel Crespí
2 min
Pere Soler i Bel Febrer al Consell de Mallorca.

Palma"Tant jo, com a consellera, com El Pi com a partit, continuem considerant Bel Febrer una consellera del grup polític al Consell", ha afirmat aquest dimecres Xisca Mora a l'ARA Balears. "El Pi pensa que és un transfuguisme clar, però seguirà, serà una consellera més", ha afegit. Aquesta ha estat la resposta que ha donat Mora després que Febrer, suspesa de militància, va explicar aquest dimarts que "està pendent de veure les seves intencions".

Per la seva part, Pere Soler va passar a ser formalment conseller del Grup Mixt del Consell de Mallorca, després que la institució insular hagi aplicat l'article 76.5 de la llei autonòmica del règim local, que estableix que quan un conseller és expulsat del seu partit passa directament al Mixt. En declaracions a l'ARA Balears, Soler explicà que "no tenia cap dubte" que la secretaria determinaria aquesta decisió. D'altra banda, es mostrà satisfet amb el fet que a partir d'ara sigui membre del Grup Mixt i no conseller no adscrit, ja que això "dona més marge de maniobra per presentar propostes i continuar fent la feina que em pertoca".

Aquest era un dels dubtes que existien sobre la decisió del Consell, el qual va aclarir en la resolució que l'exclusió d'un conseller contra la seva voluntat, com el cas de Soler, implica que aquest es convertirà en conseller del Grup Mixt. L'expulsió de Soler d'El Pi es va fer efectiva divendres, quan l'executiva del partit es va reunir, va rebutjar les al·legacions presentades tant per ell com per Febrer, i va ratificar així les dues decisions sobre els dos consellers.

La decisió de Febrer, la gran incògnita

Febrer, a hores d'ara, "té el botó nuclear per decidir la supervivència d'El Pi", en paraules de Soler. Amb l'expulsió de l'exconseller regionalista, el partit es queda amb dos representants, i si Febrer decidís abandonar-lo, passaria a ser consellera no adscrita, i el partit perdria el grup polític. Així i tot, Febrer explicà ahir a aquest diari que "els aconteixements fa que tenguis alguna decepció, però em consider integrant d'El Pi".

En aquest sentit, ha recalcat que les decisions de l'executiva regionalista les considera "injustes, sense fonamentació". Per la seva banda, Soler ha criticat que "si continuen amb actuacions unilaterals, El Pi no tindrà molt de futur, ja que la crisi ha vingut per això".

stats