Política 05/02/2022

Pere Soler i Bel Febrer veuen "injusta i poc rigorosa" la seva expulsió d'El Pi

L'executiva balear va ratificar ahir, divendres, la sentència del comitè de disciplina i va rebutjar les al·legacions de Pere Soler i Bel Febrer

2 min
Pere Soler i Isabel Febrer

Pere Soler i Bel Febrer consideren que la seva expulsió d'El Pi és "injusta i poc rigorosa". Així i tot, l'executiva balear d'El Pi, reunida ahir, divendres,l capvespre, va decidir ratificar la decisió del comitè de disciplina i rebutjar les al·legacions presentades pels dos díscols del partit. Unes al·legacions que els dos polítics creuen que van entregar "a temps i forma". Malgrat això, per El Pi, Pere Soler queda expulsat definitivament de Proposta per les Illes i Bel Febrer, suspesa de militància durant dos anys.

Segons ha explicat el president d'El Pi a les Balears, Tolo Gili, les al·legacions es varen presentar fora de termini. Igualment, el partit es reafirma en els seus arguments pel que fa al fons de la qüestió: Soler i Febrer no varen respectar l'autoritat de la direcció d'El Pi i, per tant, han anat en contra dels estatuts interns.

Per part seva, Pere Soler ha assegurat a aquest diari que la documentació es va presentar dins el termini correcte i que, "si abans estàvem segurs en el fons, ara també ho estam en la forma". Soler s'ha mostrat contundent i ha avançat que recorrerà la decisió a la justícia ordinària.

Aquest dissabte dematí, en roda de premsa, Soler ha explicat que "si abans ja no estava d'acord amb el fons, ara tampoc amb les formes". A més, ha afegit que "han tingut molta pressa per expulsar-me i s'han errat clarament amb els terminis". Alhora, ha afegit que el president d'El Pi, Tolo Gili, va comunicar al Consell la seva expulsió abans dels 15 dies hàbils.

Per altra banda, Bel Febrer ha manifestat que "no té sentit que hi hagi sentències diferents quan els dos polítics han actuat igual". I ha apuntat que "supòs que han actuat així per no quedar sense grup polític al Consell". Finalment, ha acabat emfatitzant que li agradaria saber si la tindran en compte o no a partir d'ara.

Finalment, han contat que han parlat amb "la defensora dels afiliats per relatar la seva visió dels fets i donar la informació necessària". Han assenyalat que no es poden fiar d'aquesta resolució, que "només està fonamentada per interessos polítics d'una part del partit". El serial d'El Pi continua.

stats