Política 02/02/2022

Soler presenta al·legacions per revocar la seva expulsió d'El Pi

Gili convoca divendres l'executiva balear per prendre una decisió definitiva envers els díscols del partit

2 min
Pere Soler i Isabel Febrer

Pere Soler i Bel Febrer han presentat aquest dimecres les al·legacions per revocar les seves respectives sancions que els va interposar el comitè de disciplina del seu propi partit, El Pi. Mentre que els dos díscols han presentat el document in extremis, esgotant el termini de presentació, el president de la formació a les Balears, Tolo Gili, ha convocat l'executiva autonòmica aquest divendres per prendre una decisió definitiva envers el futur polític dels seus fins ara companys.

"Tal vegada som ingenu, però hi ha persones a l'executiva amb les quals he compartit moltes hores de feina i esper que tinguin un gest", ha explicat Pere Soler a l'ARA Balears hores després de presentar el document al màxim òrgan de partit. Igualment, Soler s'aferra "no a l'amistat, sinó a la veritat", i argumenta en les al·legacions que la resolució del comitè de disciplina del seu partit no té fonament jurídic, perquè l'executiva no té competència per nomenar càrrecs al Consell de Mallorca, i manté que les seves actuacions han complit els estatuts de la seva formació i el reglament de la institució insular on és conseller de l'oposició. Això sí, Soler i Febrer admeten que la seva actuació "va en contra dels interessos dels membres de l'executiva de Mallorca", segons reconeixen a les al·legacions.

Serà divendres quan l'executiva balear d'El Pi prengui una decisió definitiva sobre l'expulsió de Soler i la suspensió de militància de Febrer, segons ha explicat Gili a aquest diari. Igualment, El Pi ja va notificar al Consell de manera preventiva la sentència del comitè de disciplina. D'aquesta manera, depenent del temps que necessiti la mesa de la institució presidida per Catalina Cladera per analitzar la situació, al pròxim ple insular, programat per a dia 10 de febrer, Soler ja podria haver passat a ser conseller no adscrit. Pel que fa a Febrer, haurà de ser ella qui prengui la decisió de continuar al partit o no, ja que, com que no n'ha estat expulsada, pot continuar al grup polític d'El Pi.

Precisament, pel que fa a la sanció dels dos díscols, les al·legacions insisteixen en el fet que "l'expulsió és molt greu, completament excessiva, arbitrària i poc fonamentada" i la diferència "per uns mateixos fets és una prova més de la manifesta arbitrarietat del comitè de disciplina".

stats