Política 14/01/2022

Pere Soler, expulsat d'El Pi

El Comitè de Disciplina també decideix suspendre de militància Bel Febrer durant dos anys

ARA Balears
2 min
El conseller díscol d'El Pi, Pere Soler.

PalmaEl Pi ha expulsat Pere Soler del partit. El Comitè de Disciplina Autonòmic ho ha comunicat aquest dijous vespre al·legant una desobediència "molt greu" i reiterada que ha afectat la imatge pública del partit. Segons han informat en un comunicat, això va en contra de l'article 14 dels Estatuts d'El Pi. A més, han decidit suspendre de militància per un termini de dos anys Isabel Febrer, per haver desobeït greument les directrius emanades de l'executiva.

Els dos consellers díscols d'El Pi ja varen ser suspesos de militància de manera cautelar per haver impulsat la destitució de Xisca Mora com a portaveu del partit al Consell de Mallorca en contra de la direcció de la formació, a fi de posar Soler en el càrrec. Aquesta decisió va generar un malestar intern que va dividir el partit des del primer dia.

Cal recordar que els consellers insulars formen part del sector contrari a la manera de fer del diputat d'El Pi Josep Melià i que són coneguts com a antimelianistes. 

"És totalment injust"

Pocs minuts després que se li hagués comunicat la seva expulsió, Soler ha explicat a l’ARA Balears que no li ha estranyat la resolució del Comitè de Disciplina. "Era el que estava previst; hi havia moltes possibilitats". És més, afegeix: "Era una sentència clara, la previsió era l’expulsió".

La notificació via mail l’ha aplegat en una reunió informal amb els companys de partit d’Inca i encara no ha pogut llegir l’argumentació de l’expulsió. No obstant això, considera que "és totalment injusta". Paral·lelament, no entén que ell i la seva companya al Consell, Isabel Febrer, no tinguin la mateixa sanció, malgrat que es considera que tots dos han incidit en una falta molt greu a parer del Comitè de Disciplina. "Hi veig una decisió estratègica", ha manifestat, sense donar més detalls. 

Soler ja ha avançat que presentarà al·legacions a la decisió del Comitè de Disciplina d’El Pi, perquè vol lluitar fins al final "per demostrar que tota la seva actuació s’ajusta a la normativa". De fet, manté que anirà als tribunals si és necessari i aquest divendres exposarà el seu parer en roda de premsa. S’ha convocat a Inca perquè, quan va començar el guirigall, no se’ls va permetre l’entrada a la seu central de Palma.

stats