Política 15/12/2021

Els dos consellers díscols d'El Pi, suspesos de militància

Pere Soler i Bel Febrer consideren que no hi ha motius per ser sancionats i asseguren que presentaran al·legacions

2 min
D'esquerra a dreta, Xisca Mora, Isabel Febrer i Pere Soler aquest dijous al ple del Consell de Mallorca.

PalmaEls dos consellers díscols d'El Pi, Pere Soler i Bel Febrer, ja han estat suspesos de militància per haver impulsat la destitució de Xisca Mora com a portaveu del partit al Consell de Mallorca en contra de la direcció de la formació. Dilluns es va constituir el comitè de disciplina per tractar la insubordinació, i aquest dimecres ja han rebut la notificació per la qual queden suspesos cautelarment, segons confirma Soler a l'ARA Balears.

"Està dins del guió previst", comenta l'inquer, que, com Febrer, considera que no hi ha motius per ser sancionats. "Ens suspenen per les decisions preses unilateralment, pel canvi de portaveu i la substitució de la persona de premsa que hem escollit", assenyala, i critica que "tot està agafat amb pinces" perquè creu que el grup polític d'El Pi al Consell té autonomia suficient per fer-ho.

De fet, dilluns va dir que no estava preocupat si acabava sent expulsat del partit perquè confia que tot el que han fet "sempre" s'ha fet seguint la normativa de la institució insular i que hi ha jurisprudència precedent que ho avala. Soler va fer aquestes declaracions després que la direcció d'El Pi li impedís dilluns fer una roda de premsa a la seu, ubicada a la plaça d'Espanya de Palma, perquè no era el lloc més "adient" perquè el conseller díscol parlàs sobre la seva situació dins del partit, segons explicaren fonts de la formació.

Cal recordar que Soler i la consellera d'El Pi Bel Febrer varen impulsar la destitució de Xisca Mora com a portaveu de la formació al Consell, càrrec ocupat per l'inquer. El canvi es va fer malgrat el rebuig explícit de l'executiva i la tensió interna no ha fet més que augmentar des de llavors. Els consellers insulars rebels formen part del sector contrari a la manera de fer del diputat d'El Pi Josep Melià i que són coneguts com a antimelianistes.

stats