Política 13/12/2021

Es constitueix el comitè de disciplina d'El Pi amb l'obertura d'expedient contra Soler i Febrer

L'òrgan inicia així un procés que analitzarà què ha passat i permetrà que els implicats hi diguin la seva

2 min
D'esquerra a dreta, Xisca Mora, Isabel Febrer i Pere Soler aquest dijous al ple del Consell de Mallorca.

PalmaEls dos consellers díscols d'El Pi, Pere Soler i Bel Febrer, ja tenen obert un expedient per haver impulsat la destitució de Xisca Mora com a portaveu del partit al Consell de Mallorca, càrrec que ocupa Soler en contra de la direcció de la formació. El comitè de disciplina s'ha constituït aquest dilluns per tractar la insubordinació dels dos consellers i les suposades irregularitats comeses durant el darrer congrés del partit.

Fonts del comitè de disciplina expliquen que ara s'ha iniciat un procés per analitzar què ha passat i que els implicats puguin dir-hi la seva perquè després es prenguin les decisions pertinents basant-se en el que diuen els estatus. Davant la possibilitat que acabàs en l'expulsió de Soler i Febrer del partit, aquest dilluns dematí l'inquer ha afirmat que no està preocupat perquè confia que tot el que han fet "sempre" s'ha fet seguint la normativa del Consell i la jurisprudència precedent.

Soler ha fet aquestes declaracions, recollides per Europa Press, després que la direcció d'El Pi li hagi impedit aquest mateix dilluns fer una roda de premsa a la seu, ubicada a la plaça d'Espanya de Palma. Fonts de la formació han explicat a l'ARA Balears que no era el lloc més "adient" perquè el conseller díscol parlàs sobre la seva situació dins del partit.

Fora de la seu, Soler ha afirmat que no sucumbirà a "pressions" ni a "amenaces", i ha demanat a la direcció del partit que faci passes per solucionar la crisi interna. Cal recordar que Soler i la consellera d'El Pi Bel Febrer varen impulsar la destitució de Xisca Mora com a portaveu de la formació al Consell, càrrec ocupat per l'inquer. El canvi es va fer malgrat el rebuig explícit de l'executiva i la tensió interna no ha fet més que augmentar des de llavors. Els consellers insulars rebels formen part del sector contrari a la manera de fer del diputat d'El Pi, Josep Melià, i que són coneguts com a antimelianistes.

stats