Societat 13/12/2021

La direcció d'El Pi impedeix a Soler fer una roda de premsa a la seu de Palma

Fonts del partit consideren que no era el lloc més "adient" perquè el conseller díscol parlàs sobre la seva situació dins de la formació

2 min
El portaveu d'El Pi al Consell de Mallorca, Pere Soler.

PalmaLa direcció d'El Pi ha impedit aquest dilluns que el portaveu del partit al Consell de Mallorca, l'inquer Pere Soler, hagi fet una roda de premsa a la seu, ubicada a la plaça d'Espanya de Palma. Fonts de la formació han explicat a l'ARA Balears que no era el lloc més "adient" perquè el conseller díscol parlàs sobre la seva situació dins del partit.

Fora de la seu, el Soler ha afirmat que no sucumbirà a "pressions" ni a "amenaces", i ha demanat a la direcció del partit que faci passes per solucionar la crisi interna, segons ha informat Europa Press. Cal recordar que Soler i la consellera d'El Pi Bel Febrer varen impulsar la destitució de Xisca Mora com a portaveu de la formació al Consell, càrrec ocupat per l'inquer. El canvi es va fer malgrat el rebuig explícit de l'executiva, i la tensió interna no ha fet més que augmentar des de llavors. Els consellers insulars rebels formen part del sector contrari a la manera de fer del diputat d'El Pi, Josep Melià, i que són coneguts com a antimelianistes.

L'inquer ha assegurat haver renunciat a la dedicació exclusiva que li correspondria com a portaveu perquè el mantingui Mora, un gest per recordar que tant ell com els que li donen suport són d'El Pi i volen continuar formant part del partit. El gest també pretén donar a entendre que no vol utilitzar els recursos de la institució insular com a trampolí per provocar una escissió amb l'objectiu de crear una altra formació, una acusació de la direcció del partit que va negar en el ple de la setmana passada.

Amb relació a l'ús dels càrrecs de confiança, Soler ha dit que és el president d'El Pi, Tolo Gili, qui hauria de donar una resposta, "el mateix que s'omple la boca dient que tindria dedicació exclusiva, que seguiria el model del PNB, però que cobra com a càrrec de confiança del grup parlamentari d'El Pi", ha criticat el portaveu al Consell. És una situació, segons Soler, "heretada de l'anterior cicle del partit, quan Tolo Gili n'era el secretari general", ha comentat, i ha afegit que va ser una imposició de Melià per tenir una llista de consens.

stats