Política 09/12/2021

Pere Soler nega que vulgui utilitzar el Consell com a trampolí per crear un partit

El nou portaveu d'El Pi a la institució, en contra de la direcció de la formació, ha dit que només s'estan organitzant com a corrent crític

2 min
D'esquerra a dreta, Xisca Mora, Isabel Febrer i Pere Soler aquest dijous al ple del Consell de Mallorca.

PalmaEl nou portaveu d'El Pi al Consell de Mallorca, Pere Soler, ha negat que vulgui utilitzar els recursos de la institució insular com a trampolí per provocar una escissió amb l'objectiu de crear una altra formació. "És inconcebible utilitzar les institucions per crear un partit polític", ha afirmat l'inquer en resposta a les acusacions de "transfuguisme" de la vicepresidenta dels regionalistes i portaveu destituïda, Xisca Mora. En el ple d'aquest dijous s'ha informat del canvi promogut per Soler i Bel Febrer, que l'han impulsat malgrat el rebuig explícit de l'executiva.

"Transfuguisme cap on? Defens El Pi, no ens hem mogut", ha reiterat Soler, que ha assegurat que li agradaria continuar dins del partit el 2023, quan es preveuen les pròximes eleccions. El futur dels dos consellers rebels, però, dependrà de la decisió que prengui el comitè de disciplina d'El Pi. L'inquer ha explicat que s'estan organitzant com a "corrent crític" dins de la formació, que considera que ho ha d'acceptar perquè no és un partit "estalinista". Soler i Febrer formen part del sector contrari a la manera de fer del diputat d'El Pi, Josep Melià, i que són coneguts com a antimelianistes.

Soler ha fet aquestes declaracions com a resposta a la informació publicada pel Diario de Mallorca aquest dijous, on es diu que el conseller electe i Febrer volen escindir El Pi i crear un altre partit des del Consell. "Seria el darrer que faria en aquests moments", ha assenyalat l'inquer. Mora, en canvi, ha tornat a dir que "fan feina com a consellers d'El Pi estant en contra del partit" i que les relacions personals amb els dos consellers rebels no seran "mai més" les mateixes, perquè han "traït" la seva confiança.

Mora també ha reiterat que ambdós haurien d'acceptar que varen perdre pel fet d'haver format part de la candidatura fontista (i amengualista) encapçalada per Toni Roldan, que va sucumbir en el V Congrés d'El Pi d'agost enfront de la candidatura del melianista Tolo Gili.

D'altra banda, cal recordar que Soler i Febrer varen impulsar la destitució de Mora perquè ni ella ni la direcció del partit han tingut en compte el seu criteri ni el de Febrer, segons lamentà Soler a aquest diari fa dues setmanes. La normativa estableix que la decisió l'ha de prendre la majoria del grup polític i, com que dos dels tres membres hi estan d'acord, la substitució s'efectuarà en el ple d'aquest dijous. Sobre la maniobra, Mora assegurà que es va fer de manera "unilateral" i que no s'ho esperava. "No es pot permetre que actuïn amb rancor i odi", afirmà.

stats