Part Forana 29/09/2020

Dimiteixen els regidors de Bloc per Felanitx

El partit ha decidit en assemblea que els seus edils se'n vagin després de donar per trencat el pacte de govern

T. Riera
2 min
Els regidors de Bloc per Felanitx, Maria Mesquida, MIquel Lluís Mestre i Isabel Montero./ T.R

PalmaL'estabilitat política de Felanitx s'allunya cada vegada més. Els tres regidors de Bloc per Felanitx han presentat la seva dimissió aquest dimarts dematí, després de la junta de govern. Així ho decidí el partit ahir en assemblea. Ara el consistori queda format per només tres regidors: el batle Jaume Monserrat; Melania Mesquida, d'El Pi, i Joan Aznar, del Grup Mixt.

El Bloc es considera víctima per partida doble de l'aliança entre El Pi i PSOE i la crisi entre ambdós que ha posat fi al pacte de govern. Per això, Miquel Lluís Mestre, Maria Mesquida i Isabel Montero han dimitit després que l'assemblea amb la militància ho decidís.

Felanitx té un total de 17 regidors. Des de Bloc consideren que els socialistes que actualment representen el partit no estan en condicions de participar en un equip de govern i que Aznar va per lliure. A més, Podem només en té un i, per tant, no és viable establir un govern d'esquerres en majoria. En canvi, un pacte a la dreta PP-Pi-Vox en suma nou, cosa que deixa el Bloc a l'oposició.

Bloc per Felanitx apunta que la seva prioritat ara és que el municipi tingui un equip de govern en pocs dies i no allargar la situació. Ja sigui en minoria o des de l'oposició, el Bloc se situarà en favor de la constitució d'un equip de govern viable a Felanitx.

Ara comença una ronda de contactes entre tots els grups per tal d'intentar assolir un pacte d'estabilitat. Bloc per Felanitx assegura que "podria comptar amb persones del PSOE, però no les actuals, que ens han duit a aquesta situació". Afegeix, a més, que "no volem ser la crossa d'El Pi i menys del conjunt PP-Pi" ni tampoc "participar en un equip de govern que sembli de centreesquerra però sigui de dretes".

stats