Tribunals
Part Forana 07/03/2023

Denuncien davant la Fiscalia el pròxim ral·li d'Esporles

Els veïns adverteixen que durant la jornada se'ls instal·làra un cinta davant la porta que els privarà d'entrar i sortir de casa lliurement

2 min
Imatge del cartell on s'anuncia el ral·li del pròxim 11 de març.

PalmaUna veïna de Banyalbufar –amb el suport d'altres residents– ha interposat una denúncia davant la Fiscalia del Tribunal Superior de Justícia contra el ral·li que se celebrarà el pròxim 11 de març a la carretera de Puigpunyent cap a Esporles. En l'escrit adverteixen que "s'està incomplint la llei" i que "es tracta d'un delicte de detenció il·legal", ja que, mentre duri la prova esportiva, no podran entrar i sortir de casa lliurement. "No pot ser que vingui una organització privada, ens posi una cinta davant la porta i ens limiti els horaris per accedir a les nostres cases", explica la veïna afectada Teresa Nieto.

La indignació dels veïns recau sobre les 'promeses' del conseller insular de Mobilitat, Iván Sevillano, qui en la presentació de la proposició de la llei Serra al novembre, assegurà que "fins que el Consell no es pronunciï formalment en ple i defineixi el nombre exacte de ral·lis permesos, no se'n farà cap". En aquest sentit, Sevillano es parlà d'una "disposició transitòria en aquest projecte de llei que mantindria els ral·lis paralitzats fins que el ple del Consell es pronunciàs".

Els afectats, que són una vintena de persones, resideixen en el tram on es farà la prova esportiva i lamenten que veuran limitada la seva possibilitat de circulació des de les 8 hores fins a les 14.30 h i des de les 15.10 h fins a les 19.10 h, sense "mesures de previsió de seguretat", exposen en el document presentat a Fiscalia. Acusen al Consell de Mallorca –l'administració competent de l'autorització de la prova– de "limitar-se a declaracions, xerrameca i mirar cap a un altre costat".

En la denúncia signada per Nieto, els veïnats recorden que es procedirà al seu "confinament, sense que cap autoritat publica d'ordre, es personi, ni ens notifiqui, ni ens informi, mentre que per privar la llibertat d'algú es necessita una ordre judicial". Demanen que la prova se suspengui en vista que "no té interès general" i que el Tribunal Superior de Justícia valori si "una entitat esportiva privada pot permetre's la llibertat, de procedir al confinament de veïns en els seus propis domicilis".

stats