Denuncia veïnal
Part Forana 22/11/2022

Els veïns de la Serra denuncien que la limitació dels ral·lis no posarà fi al problema de les curses

La plataforma Indignats Ma-10 exigeix que s'hi prohibeixin

2 min
Els dissabtes horabaixa desenes de motos recorren la Ma-10.

PalmaEls veïns de la serra de Tramuntana denuncien que la recent proposta del Consell de Mallorca de limitar els ral·lis no posarà fi al problema i demanen que es prohibeixin del tot. La plataforma veïnal Indignats Ma-10 ha demanat mitjançant un comunicat que la institució insular deixi d'autoritzar les proves automobilístiques i "complexi amb la seva responsabilitat prenent les mesures necessàries, com la instal·lació de radars, sonòmetres i videovigilància". En aquesta línia, des de la Plataforma, han assegurat que "la seva obligació és prendre mesures valentes per posar fi a aquest infern".

Els afectats han assegurat que amb aquesta activitat es comet un "atemptat ecològic, a més d'un desordre públic descomunal", ja que "els espectadors acampen il·legalment a les propietats privades i deixen tones de fems, fan foc sense control i fan malbé a la vegetació que els tapa la visibilitat de les carreres", han lamentat els membres d'Indignats Ma-10. Les mesures que fins ara ha pres el Consell, com la instal·lació de bandes sonores i la limitació de la velocitat a 60 quilòmetres per hora, resulten "insuficients" per als veïns. "Les bandes no sols no han aturat els delinqüents, sinó que han afegit un renou extra", han apuntat en el comunicat.

El fet és que el Consell autoritza anualment 26 ral·lis a l'illa, dels quals 13 discorren per la carretera de la Serra. Aquest fet genera un gran malestar als veïns de la zona per l'enrenou, alhora que els obliga a quedar a casa durant la prova. "Els veïns quedam confinats sense poder anar al metge i tampoc podem dormir", han sentenciat. En el comunicat, han instat el Consell, el Govern i també la Guàrdia Civil a prendre mesures més restrictives.

No és el primer cop que els veïns es queixen i denuncien aquesta situació, sinó que al llarg d'aquests darrers anys han instat l'Administració a posar fi a les proves esportives de motor a la Serra: "Els veïns afectats des de fa més de 40 anys hem mantingut un torcebraç amb els responsables polítics d'aquesta situació i ho hem denunciat en innombrables ocasions", han conclòs. Igualment ho ha fet el Grup d'Ornitologia Balear (GOB), qui també ha denunciat la situació en diverses ocasions.

stats