Part Forana 17/12/2020

La cotxera de Felanitx ja té la nova flota d'autobusos TIB per posar en marxa el 7 de gener

En total, hi haurà 223 vehicles repartits per tot Mallorca

Catalina Riera
1 min
Part de la flota d'autobusos de la cotxera de Felanitx.

FelanitxEl Govern ha presentat aquest dijous la nova flota d'autobusos TIB de la cotxera de Felanitx, que es posaran en marxa dia 7 de gener, encara que dia 1 es començarà el període de proves. A aquesta cotxera en concret n'hi ha uns 38 exemplars, però la flota completa és de 233 busos nous que no utilitzaran combustible dièsel, sinó energia alternativa com el gas comprimit, l'electricitat o sistemes híbrids. En concret, 198 són de gas natural comprimit i 18, de propulsió elèctrica.

L'entrada en funcionament de les noves concessions del TIB no només suposa la renovació total de la flota, sinó que també s'augmenten freqüències, connexions, hi ha més comoditats per als usuaris, com poder seguir la ubicació del bus en directe. "Estam llestos per començar un nou servei de transport públic a Mallorca, que canvia de manera radical", ha dit el conseller de Mobilitat i Habitatge, Marc Pons, durant la presentació de la cotxera de Felanitx, on hi haurà 38 vehicles.

Les mesures dels vehicles canviaran. Fins ara els busos eren de 12 metres i ara seran de 15 i 18 metres. També es facilita l'accés a les persones amb mobilitat reduïda. En concret, un 69% són busos de pis baix i estan equipats amb sistemes de fer-los accessibles. També es reforça la senyalització interior amb pantalles i megafonia.

A més, aquesta nova flota disposarà de les darreres tecnologies per donar més seguretat als usuaris i conductors, com ara càmeres de 360 graus per controlar els punts morts. Tots els busos tenen wifi i ports USB, i alguns també inclouen espai per deixar les bicicletes.

stats