Energia
Part Forana 25/01/2024

Costitx ja té tots els edificis municipals amb autoconsum d’energia solar

Ja han instal·lat plaques a Ca ses Monges, el poliesportiu, el Punt Verd, el Casal de Cultura, l'Escola Vella i l'escola

Joan Socies
2 min
Una de les instal·lacions fotovoltàiques a Costitx

CostitxL'energia que consumeixen tots els edificis públics de Costitx és de procedència solar, verda. Ara com ara tots els edificis de propietat municipal ja tenen plaques solars que produeixen l'energia que consumeix cada un dels edificis. Tot això es deu a la feina feta aquests darrers anys des de l'equip de govern municipal per solaritzar tots i cada un dels espais municipals.

Amb la instal·lació d'aquestes plaques que recullen l'energia solar, tots els edificis empren energia verda. L'ajuntament, Ca ses Monges, el poliesportiu, el Punt Verd, el Casal de Cultura, l'Escola Vella i l'escola tenen plaques solars a la seva teulada per poder utilitzar-ne l'energia.

Ja que, a més, Costitx, com altres municipis de l'illa, fa servir l'energia verda que adquireix la FELIB. I és que l'energia sobrant d'aquestes plaques va a parar a la central de contractació de la FELIB. Toni Salas, batle de Costitx, assenyala que "tenim els edificis amb l'ús d'aquesta energia solar i, a més, la resta de l'enllumenat públic del poble funciona amb l'energia verda de la FELIB; per tant, tenim un municipi que utilitza el cent per cent d'energia renovable. Tenim un poble verd, en aquest aspecte".

Salas també afegeix que "en aquests moments el cost de l'energia que consumeix el poble en l'àmbit municipal és inferior al que es pagava, per exemple, el 2013". A aquest ús d'energia renovable, afegeix Salas, "també cal afegir-hi el canvi de bombetes led que s'ha fet a tots els espais municipals i públics: això també ha ajudat a aquesta disminució del cost de l'energia".

Tot aquest projecte va partir, en una primera fase als anys 2013 i 2014 i amb les ajudes dels PAESC (Pla d'acció per a l'energia sostenible i el clima), del Pla d'Obres i Serveis del Consell de Mallorca i de l'Institut Balear de l'Energia.

stats