Part Forana 20/12/2023

Conveni entre Educació i Algaida per a la gratuïtat del transport escolar per a nivells no obligatoris

La Conselleria aportarà el 80% del total, mentre que el 20% restant anirà a càrrec de l'Ajuntament d'Algaida

Josep Maria Sastre / Tot Pla
1 min
Transport escolar

PalmaLa Conselleria d'Educació i Universitats i l'Ajuntament d'Algaida han signat un conveni per tal que el transport escolar des del municipi del Pla fins a l'IES Llucmajor sigui gratuït per a les famílies amb alumnes de Batxillerat, és a dir, per als cicles no obligatoris. D'aquesta manera, les famílies tindran el transport gratuït, quan fins ara pagaven el 20% del total. L'Ajuntament d'Algaida en subvencionava el 50% i la Conselleria, el 30%.

Amb l'esmentat conveni, Educació aportarà el 80% del total, mentre que el 20% restant anirà a càrrec de l'Ajuntament d'Algaida. Aquest conveni serà vigent fins a la finalització del curs escolar 2023-2024. Quatre mesos abans de la finalització del termini d'aquest curs es podrà prorrogar per un curs escolar addicional.

L'objectiu d'aquesta mesura amb la finalitat de fomentar la continuïtat en els estudis i reduir l'abandonament escolar d'aquells alumnes que s'han de desplaçar a un altre municipi per continuar els ensenyaments postobligatoris.

Així, la Conselleria d'Educació pagarà 29.603,84 euros, mentre que l'Ajuntament d'Algaida n'aportarà 7.400.

Inicialment, s'ha previst una partida per a 59 usuaris i un cost de 4,48 euros diaris. En cas que hi hagi alumnes que s'hi afegeixin es pagarien entre les dues administracions proporcionalment amb els mateixos percentatges.

Cal recordar que l'Ajuntament d'Algaida subvenciona el 50% del transport escolar per a nivells no obligatoris des del curs 2012-2013.

stats