SON SERVERA
Part Forana 29/03/2014

Aprovada l’adaptació de les Normes Subsidiàries al Pla Territorial

J.s.
2 min

Son Servera.La comissió d’Ordenació del Territori i Urbanisme del Consell de Mallorca va aprovar ahir, per unanimitat, la revisió de les Normes Subsidiàries de Son Servera i la seva adaptació al Pla Territorial, tal com havia sol·licitat l’Ajuntament del municipi.

La comissió, a la qual va assistir el batle, Antoni Servera, també va donar llum verda al catàleg de patrimoni històric, artístic, arquitectònic i paisatgístic del municipi, segons va explicar en acabar la sessió la mateixa institució insular.

Tot i que l’exigència d’adaptació al Pla Territorial és d’obligat compliment per part de totes els ajuntaments de Mallorca, el fet és que només uns quants ha aconseguit culminar aquest tràmit amb èxit.

En concret, els pobles que ja ha adaptat totalment la seva normativa urbanística al Pla Territorial de Mallorca (PTI) són els municipis de Calvià, Alcúdia, Artà, Inca i Son Servera.

Quinze municipis no han aconseguit aprovar l’adaptació de manera definitiva, però sí que n’han fet l’adaptació de manera provisional. Els qui ja disposen d’aquesta primera aprovació provisional són Puigpunyent, Esporles, Sóller, Fornalutx, Mancor, Campanet, sa Pobla, Marratxí, Consell, Santa Eugènia, Felanitx, Sant Joan, Sineu, Maria i Llubí.

El conseller socialista al Consell de Mallorca, Jaume Colom, va acusar ahir el govern del PP a la institució d’estar convertint l’Agència de Disciplina Urbanística “en un zero a l’esquerra” amb la intenció de “deixar morir”.

Valldemossa surt

Després de la reunió que dugué a terme l’agència, Jaume Colom va acusar el Partit Popular de “no creure en la disciplina urbanística ni en la protecció del sòl rústic”. A la reunió de l’Agència de Disciplina Urbanística, el representant de Valldemossa , un dels set ajuntaments que fins ara formaven part de l’Agència, ha anunciat la seva intenció de sortir-ne.

stats