Part Forana 01/06/2015

Anul·len 511 vots de Pollença i El Pi passa a ser cinquena força

El repartiment en nombre de regidors és el mateix que en el primer escrutini

M. Bonnín
1 min
Els candidats de les altres formacions que varen concórrer a les eleccions municipals de Pollença.

PollençaLa Junta Electoral ha declarat nuls els vots comptabilitzats a la mesa 1 de Monti-sion, a Pollença, on es comptabilitzaren 511 paperetes. Així n'ha informat tant el Partit Popular pollencí com Alternativa per Pollença en els seus perfils de Facebook. El nou recompte de vots no modifica el repartiment de regidors, tot i que sí que canvia la posició d'algunes agrupacions. El Pi perd 44 paperetes i passa de quarta a cinquena força més votada, per darrere d'Unió Mollera Pollencina (UMP), que tan sols en perd 9. Pel que fa als altres partits, tots baixen en nombre de vots. Tots per Pollença es manté com a força més votada però passa a tenir menys de 2.000 suports.

El motiu argumentat per la Junta Electoral són diversos errors de les persones que s'ocupaven d'aquesta mesa: la solapa d'un dels sobres amb els resultats no estava firmada i hi ha dues actes de sessions en blanc, per exemple. "Aquestes coses no haurien de passar", ha dit el candidat del PP, David Alonso. "Si hagués suposat un canvi en el nombre de regidors, hi hauria problemes", ha continuat.

Junts Avançam, la formació que amb el nou recompte perd més suports, estudiarà la possibilitat d'interposar un recurs davant la Junta Electoral Central, segons ha indicat Tomeu Cifre, portaveu de MÉS.

Amb el nou escrutini, els resultats electorals de Pollença són els següents:

Tots per Pollença: 1.904 (abans 2.065)

Junts Avançam: 1.807 (abans 1.996)

Alternativa: 807 (abans 880)

UMP: 555 (abans 546)

El Pi: 542 (abans 586)

PP: 453 (abans 479)

Gent per Pollença: 185 (abans 203)

stats