Part Forana 05/04/2022

Alcúdia celebra la Fira la Sípia aquest cap de setmana

Enguany se'n fa la XVI edició

ARA Balears
1 min
La fira de la sípia d'Alcúdia va registrar més de 25.000 visitants

PalmaL'Ajuntament d'Alcúdia comença a enllestir tot l'engranatge per tenir a punt la XVI edició de la Fira Nàutica i Gastronòmica de la Sípia, que es farà aquest cap de setmana. El Consistori ha presentat aquest dimarts el programa d'activitats, que inclou propostes lúdiques, culturals, musicals i gastronòmiques.

"Després de dos anys de pandèmia, torna a ser una oportunitat única poder gaudir de la gastronomia i la nàutica. Ens ha tocat viure uns anys difícils, econòmicament i socialment, però des de l'Ajuntament hem de fer una aposta per dinamitzar els diversos sectors empresarials del municipi. I aquesta fira és una oportunitat", diu la batlessa d'Alcúdia, Bàrbara Rabassa. "Enguany tornam al format de fira amb la mostra nàutica, l'envelat de restaurants i de la Confraria de Pescadors, atraccions per als més petits, exposicions, sortida de l'Estol del Rei En Jaume i els Gegants i tallers mariners per a tota la família", afegeix la regidora de Fires, Antònia Cànaves.

Activitats

L'acte inaugural arrancarà divendres a les 19 h. En aquest moment s'obrirà el recinte firal i començarà la mostra gastronòmica de la sípia. En total hi participen una quarantena de restaurants (23 a l'envelat i 19 en el seu establiment). A banda, hi haurà 13 expositors nàutics.

Un dels moments més tradicionals serà l'entrega dels guardons 'Una vida dedicada a la mar', que es farà el darrer dia de la fira a les 12 h. També es faran tallers infantils, música en directe i trobada gastronòmica amb la fideuada de sípia organitzada pels pescadors d'Alcúdia.

stats