Part Forana 11/10/2019

Socis del patronat Joan XXIII d'Inca demanen una assemblea per via judicial

L'actual directiva es nega a convocar-la enmig de crítiques per manca de transparència

M. Barceló
2 min
Representants d'un sector de socis durant la roda de premsa al Centre Parroquial.

IncaQuaranta-cinc socis del patronat Joan XXIII d'Inca, més del 10% que exigeix els estatuts de l'entitat, han formulat una demanda judicial perquè la junta directiva convoqui una assemblea general extraordinària en què es vol proposar un canvi de rumb, partint de la convocatòria d'elecció d'una nova junta, ara presidida per Maria Magdalena Corró.

El patronat Joan XXIII és una associació sense ànim de lucre que agrupa diversos centres educatius, ocupacionals i residencials que treballen per l'esment i la integració de gent de totes les edats amb discapacitats psíquiques de les mancomunitats del Raiguer, Nord i el Pla, amb un abast de 22 municipis, i que dona servei a 400 usuaris.

Gestió de recursos públics

Un grup de socis ha fet pública la demanda per exigir una assemblea general de l'entitat aquest divendres al centre parroquial d'Inca. "Arriben milions d'euros de fons públics per mantenir el patronat i no se'n fiscalitza l'activitat econòmica, alhora que hi ha una greu manca de transparència", ha explicat l'advocat Martí Cànoves. També s'ha posat en relleu la problemàtica laboral que hi ha en els centres i la discriminació que pateixen alguns membres de la plantilla, d'uns 180 treballadors.

En fins a quatre ocasions els socis crítics amb la gestió de l'entitat han demanat la convocatòria d'una assemblea, la darrera vegada el passat 8 d'agost, sense que hagi hagut resposta, més enllà que la reunió assembleària es durà a terme "quan sigui possible". Els estatuts marquen vuit dies com a termini màxim per fer-ho.

Còpia de les auditories i dels comptes de l'associació dels darrers cinc anys, extractes del comptes bancaris, el llibre d'actes i el llibre de socis actualitzats són algunes de les demandes reiterades de documentació "desateses" que afecten la gestió directa del patronat, segons explica aquest sector crític de socis.

stats