Ses Salines baixa el preu d'ocupació de la via pública a tot el sector del comerç

La quota es redueix un 14% i s'abonarà el mes de setembre

L'equip de govern municipal (PP, El Pi i Ciutadans), aprovarà aquest proper divendres reduir la quota que paguen actualment els comerços per ocupació de la via pública, principalment establiments d'oferta complementària i restauració. La taxa passarà dels 64 euros actuals a 55 euros per metre quadrat, la qual cosa suposa una rebaixa d'un 14% de la quota.

Segon ha explicat el batle, Juan Rodríguez (PP), aquesta mesura respon a la promesa electoral dels tres partits que ara estan en el govern municipal i que cada formació política va incloure als programes respectius amb la intenció d'ajudar el petit comerç.

"Volem donar una mà al teixit comercial saliner i colonier per fer front a una temporada turística que no és tan bona com esperàvem i pal·liar així la reducció dels ingressos del sector", afegeix el batle.

A més, el pagament de la quota per ocupar la via pública es farà en un únic rebut l'1 de setembre, quan els comerciants ja han pogut fer un poc de caixa després dels mesos d'estiu.

Contra la turismofòbia

Rodríguez considera que "amb polítiques de suport al comerç podem reduir els efectes d'aquesta turismofòbia que es comença a notar en determinats indrets de Mallorca, com en el municipi veí de Campos, on van aparèixer pintades a la platja del Trenc contra els turistes que condemnam enèrgicament, i que ens fan oblidar que l'economia insular se sustenta bàsicament en el turisme".