Sant Llorenç declara d'emergència 17 projectes per restaurar la infraestructura danyada per la torrentada

El cost de les obres per rehabilitar els serveis bàsics és de 10,4 milions d'euros

En un ple extraordinari, i per unanimitat, l'Ajuntament de Sant Llorenç ha aprovat avui el pla de reparació de les infraestructures municipals afectades per les inundacions del passat 9 d'octubre. El programa d'obres extraordinari preveu 17 projectes d'intervenció immediata.

L'Ajuntament ja pot tramitar amb caràcter d'emergència les obres necessàries per poder restaurar la infraestructura pública danyada per la torrentada, valorada en 10,4 milions d'euros. Amb aquesta declaració d'emergència, l'Ajuntament queda exempt de subjectar-se a determinats requisits legals establerts a l'hora de fer les contractacions públiques i podrà començar els projectes de seguida.

En el llistat d'execució directa de les principals obres destaquen la construcció d'una nova estació de bombament d'aigües residuals tant a Sant Llorenç com a Son Carrió, una nova conducció d'aigua potable entre Sant Llorenç i Son Carrió, actuacions en l'enllumenat públic i la reparació d'instal·lacions esportives com el poliesportiu de Son Carrió, el camp municipal d'esports de Sant Llorenç i les pistes de pàdel de Son Carrió, entre d'altres.

Xarxa de camins rurals

Gairebé la meitat del pressupost, 4,1 milions d'euros, haurà de destinar-se a la restauració de la xarxa de camins rurals. La segona obra més costosa serà la construcció d'una nova estació de bombament d'aigües residuals a Sant Llorenç, d'1,7 milions d'euros.

El finançament o ajuda per a totes les 17 actuacions l'aportarà en un 50% el govern estatal i en un 25% el Govern de les Illes balears. La resta s'espera que vingui de l'aportació del Consell de Mallorca, segons han explicat fonts municipals.