Sant Llorenç reclama al govern estatal l'ingrés de les ajudes "per no provocar l'endeutament del municipi"

El batle ha assegurat que ja han rebut el 25% dels ajuts del Govern i un altre 25% del Consell

El batle de Sant Llorenç, Mateu Puigròs, ha reclamat aquest dimarts que el govern estatal ingressi, abans que acabi l'any, les ajudes que es va comprometre a donar al municipi per la torrentada del 9 d'octubre del 2018. Puigròs assegura que "només s'han rebut els ajuts del Govern (que són un 25% del total) i del Consell (un altre 25%), mentre que els del govern espanyol, que es va comprometre a abonar-ne el 50%, encara no han arribat".

Amb tot, el Consistori ha manifestat la seva total confiança a rebre aquesta línia d'ajudes tot i que en reclama l'ingrés abans de final d'any per tal de no provocar "un endeutament del municipi". Si les ajudes no arriben abans, s'hauria de fer una modificació del pressupost que implicaria no poder fer altres inversions previstes en el municipi a causa de la Llei d'estabilitat pressupostària.

En la mateixa intervenció, Puigròs ha aprofitat per confirmar que els 2,8 milions d'euros de les donacions ja han estat gairebé tots repartits i que, d'aquests, 377.000 ja han estat fins i tot justificats pels veïns. L'Ajuntament ha conclòs remarcant que continua treballant per a la reducció de riscos en potencials torrentades i que per això ha contractat dos tècnics especialitzats, un geògraf i un enginyer de camins, per elaborar un informe que assenyali les principals intervencions que s'han de fer a tots els nuclis del municipi per prevenir i minimitzar riscos.