Balears 03/09/2013

El PP acusa els docents que faran vaga "d'utilitzar els nins com a hostatges"

Aguiló es demana si els qui han prevaricat no són els tres directors expedientats

Quim Torres
2 min
Aina Aguiló / ARXIU

PalmaEl PP afegeix més llenya al foc. La diputada Ana Aguiló ha criticat avui que els docents facin vaga a partir del primer dia de curs i no avui, quan ja fan feina, i els ha acusat "d'utilitzar els nins com a hostatges". No només això, també ha dit que els qui volen fer vaga indefinida són només 133 professors dels 11.000 que hi ha a Balears. La popular només ha comptat els vots a favor de la vaga registrats en l'assemblea de l'STEI-i d'ahir a Mallorca i no els computats a tot Balears ni els més de mil mestres i professors que han signat a favor de la vaga indefinida en la recollida de signatures que fa l'Assemblea de Docents. Sobre els tres directors expedientats de Maó, ha justificat que la Conselleria els hagi impedit reincoporar-se com a docents aquesta setmana, ha insistit que no han complit la llei i, fins i tot, s'ha demanat si els qui han prevaricat no són els tres professors.

Aguiló ha dit tot això en el debat de la Diputació Permanent del Parlament, on el PP ha rebutjat la petició dels socialistes de fer un ple extraordinari per donar suport als tres directors expedientats i demanar al Govern la reincorporació dels tres docents i la retirada del polèmic decret de Tractament Integrat de Llengües (TIL). Els populars han justificat el rebuig al ple extraordinari al·legant que el Parlament no està per discutir el cas de tres funcionaris ni per fer-los de "caixa de ressonància" quan, segons ells, han incomplit la llei. La diputada també ha acusat els socialistes de mentir amb el TIL i els ha retret que, en temps del Pacte, aprovassin un decret "il·legal" per implantar la immersió. Com que en aquell moment els docents no convocaren cap vaga, Aguiló ha demanat als socialistes "a qui tenien comprat" perquè "ningú no va sortir al carrer".

L'oposició ha considerat una "vergonya" que els populars hagin impedit el debat i han defensat que els tres directors no han incomplit la llei en cap moment i han estat sancionats "per motius polítics", sobretot després que s'hagi conegut que els inspectors educatius no proposaren l'obertura dels expedients. Tant la diputada del PSIB, Cristina Rita, com el portaveu de MÉS, Biel Barceló, han recalcat que la Conselleria d'Educació ha actuat amb "irresponsabilitat" i "autoritarisme" i l'han acusat de cercar la confrontació amb tota la comunitat educativa. Segons Rita, l'actuació de la Conselleria amb els directors de Maó és "molt greu" perquè "ha volgut impedir un dret fonamental" com el de la llibertat d'expressió i perquè els acusa de "desobediència" quan han complit la llei. Barceló ha insistit a apuntar que l'actuació de Camps frega la "prevaricació" i ha acusat el president José Ramón Bauzá d'emprar l'anglès com a excusa per fer recular la llengua pròpia.

stats