Medi Ambient neteja dos quilòmetres de torrents a sa Pobla

L'Ajuntament demanarà que s'actuï també a les Jonqueres Veres, a l'Albufera

La Direcció General de Recursos Hídrics de la Conselleria de Medi Ambient està duent a terme la neteja del torrent de Sant Miquel, a sa Pobla. Les tasques se centren a retirar la massa vegetal i a donar pendent al llit del torrent, amb l'objectiu que l’aigua circuli pel centre i així evitar-ne l'erosió dels laterals.

Una vegada acabada la neteja d'aquest tram del torrent de Sant Miquel, les tasques continuaran a la zona del torrent de Muro, on s'han de consolidar uns murs limítrofs fets malbé per la darrera torrentada.

Durant la visita a la zona d'actuació, el batle de sa Pobla, Biel Ferragut, ha recordat que hi ha un altre punt negre a la zona de l’Albufera. Es tracta del
pont de les Jonqueres Veres. Per això, es vol aprofitar la presència de l'equip de neteja per tramitar una petició a la Conselleria de Medi Ambient, per tal que també s'actuï en aquesta zona fluvial.

Les actuacions a sa Pobla afecten dos trams que sumen quasi dos quilòmetres de traçat de torrents i estan incloses en el pla de neteja de torrents de la Conselleria, amb una inversió de 2,4 milions d'euros en el conjunt de les Illes Balears, durant el període 2015-2019.