CIUTADANIA

Manacor debat com atreure la participació en la política municipal

Els representants de les entitats, els tècnics municipals i els representants polítics varen parlar de la necessitat de crear un consell d’entitats

Manacor va obrir ahir el Taller de Participació Ciutadana que ha de recollir i debatre les seves propostes per millorar el municipi de Manacor. A més a més de posar-se al dia de tot el que s’ha fet fins ara per desenvolupar el Pla de participació, els assistents varen començar a fer feina “en el full de ruta que, consensuat, ha de marcar les línies a desenvolupar els propers anys”, segons els tècnics responsables del pla.

La regidora de Participació Ciutadana, Antònia Llodrà, va ser l’encarregada de donar la benvinguda als assistents, entre els quals, a banda dels representants de les entitats, hi havia polítics de tots els partits representats a l’Ajuntament. “L’objectiu final que tenim és fomentar la participació en la vida municipal i hem de tenir mètodes per saber si realment feim coses que donen resposta a les necessitats dels ciutadans”, va manifestar la batlessa, Catalina Riera.

Així, els representants de les entitats, els tècnics municipals i els representants polítics varen parlar de la necessitat de crear un consell d’entitats per tal de millorar la connexió i el coneixement entre les diferents associacions del municipi.

Per això, les persones que prengueren part en el Taller de participació ciutadana es varen dividir en petits grups per debatre i reflexionar sobre les possibles accions formatives, divulgatives i informatives sobre participació.

Els assistents varen debatre com implicar la joventut en la vida del municipi. Durant el taller, es va informar que aviat començaran les accions a peu de carrer perquè la ciutadania que no forma part de cap entitat també pugui conèixer el nou pla. A més, des de l’Ajuntament es va recordar que el 2018 seran les entitats les encarregades de decidir en quins projectes s’inverteix la primera partida pressupostària de participació ciutadana.