Publicitat
Publicitat

CIUTADANIA

Manacor debat com atreure la participació en la política municipal

Els representants de les entitats, els tècnics municipals i els representants polítics varen parlar de la necessitat de crear un consell d’entitats

Manacor va obrir ahir el Taller de Participació Ciutadana que ha de recollir i debatre les seves propostes per millorar el municipi de Manacor. A més a més de posar-se al dia de tot el que s’ha fet fins ara per desenvolupar el Pla de participació, els assistents varen començar a fer feina “en el full de ruta que, consensuat, ha de marcar les línies a desenvolupar els propers anys”, segons els tècnics responsables del pla.

La regidora de Participació Ciutadana, Antònia Llodrà, va ser l’encarregada de donar la benvinguda als assistents, entre els quals, a banda dels representants de les entitats, hi havia polítics de tots els partits representats a l’Ajuntament. “L’objectiu final que tenim és fomentar la participació en la vida municipal i hem de tenir mètodes per saber si realment feim coses que donen resposta a les necessitats dels ciutadans”, va manifestar la batlessa, Catalina Riera.

Així, els representants de les entitats, els tècnics municipals i els representants polítics varen parlar de la necessitat de crear un consell d’entitats per tal de millorar la connexió i el coneixement entre les diferents associacions del municipi.

Per això, les persones que prengueren part en el Taller de participació ciutadana es varen dividir en petits grups per debatre i reflexionar sobre les possibles accions formatives, divulgatives i informatives sobre participació.

Els assistents varen debatre com implicar la joventut en la vida del municipi. Durant el taller, es va informar que aviat començaran les accions a peu de carrer perquè la ciutadania que no forma part de cap entitat també pugui conèixer el nou pla. A més, des de l’Ajuntament es va recordar que el 2018 seran les entitats les encarregades de decidir en quins projectes s’inverteix la primera partida pressupostària de participació ciutadana.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/02/2018

Consultar aquesta edició en PDF