El Govern preveu que el nou CEIP d'Inca entri en funcionament el curs 2021-2022

A principi de l'any vinent es licitarà la reforma del Museu de l’Educació al quarter General Luque

El batle d’Inca, Virgilio Moreno, s’ha reunit aquest dilluns amb el conseller d’Educació, Universitat i Recerca, Martí March, per fer un seguiment dels projectes educatius del municipi. A la reunió hi han assistit el director general de Planificació, Ordenació i Centres, Antoni Morante, i la regidora d’Educació, Alice Weber.

Des d’Educació s’ha fet un repàs de la situació de les diferents infraestructures previstes a Inca, i s'ha destacat el cas del nou col·legi d’Inca, que actualment està en fase de redacció definitiva. Les previsions que es manegen per part de l’IBISEC són que el centre pugui començar a funcionar al llarg del curs 2021-2022.

El nou CEIP d’Inca suposarà una inversió de més de quatre milions d’euros que s’afegirà a l’esforç que s’ha fet al llarg de la legislatura per millorar les infraestructures educatives del municipi, com l’ampliació de l’IES Berenguer d’Anoia, les aules del CEIP Ponent o el futur gimnàs del CEIP Llevant, les obres del qual ja estan en execució. 

Per altra banda, s’ha confirmat que a principi del 2020 es podrà licitar el projecte de reforma del Museu de l’Educació al quarter General Luque. Es tracta d’una obra important, ja que preveu la rehabilitació del pavelló 7 del quarter, que acollirà el museu, i una inversió de 702.400 euros.

Finalment, a la reunió també s’ha parlat de l’ampliació de l’IES Inca després de la separació de l’antic IES Pau Casesnoves en dos centres: el CIFP Pau Casesnoves i l’IES Inca. L’ampliació està prevista per a aquesta legislatura.