L'escorxador de Manacor recupera l'activitat després de quatre mesos d'obres

El centre de matança comarcal sacrifica una mitjana de 5.000 animals cada mes

L'escorxador municipal de Manacor s'ha tornat a posar en marxa després que l'Ajuntament hagi fet efectiva la modernització de les instal·lacions de sacrifici animal que donen servei a tota la comarca del Llevant de Mallorca. La Direcció General de Salut havia recomanat millorar determinats aspectes de les instal·lacions, que s'han modernitzat per adaptar-se a les exigències actuals.

Després d'una primera fase de millora, durant el mes de juliol, l'Ajuntament va demanar a la Direcció General de Salut Pública del Govern que "es fes una visita a les instal·lacions per tal de comprovar que la millora de l'escorxador anava per bon camí", explica el regidor d'Agricultura i Sanitat, Antoni Sureda. L'Ajuntament no ha donat cap xifra sobre la inversió, en part perquè encara resten factures que liquidar i perquè alguns treballs s'han fet a través de la brigada i, per tant, no estan pressupostats.

Les obres d'adequació, que han durat quatre mesos, ha permès millorar les 22 piques de desinfecció i els dipòsits dels animals que s'hi duen a sacrificar. Cada mes, a l'escorxador s'hi maten 5.000 animals (boví, porcí i oví) i es dona servei de matança a tota la comarca.

Durant el mes d'agost han continuat les tasques de modernització, sempre amb la col·laboració i l'assessorament de la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca. Així, l'Ajuntament va anunciar a la Conselleria de Salut la intenció de reprendre l'activitat a l'escorxador el passat diumenge dia 26 d'agost.

D'aquesta manera, el regidor Antoni Sureda va acompanyar l'adjunt a la gerència del Fons de Garantia Agrària i Pesquera de les Illes Balears (Fogaiba), Llorenç Mas, a la visita que els dos responsables feren a les instal·lacions coincidint amb la posada en marxa de l'escorxador, que ha tingut lloc aquest diumenge.

Col·laboració amb el Govern

L'Ajuntament de Manacor, durant la passada primavera, es va posar a disposició de la Direcció General de Salut Pública del Govern de les Illes Balears per adequar l'escorxador municipal de Manacor a les exigències que marca la normativa actual.

Sureda ha agraït a l'àrea de Salut i d'Agricultura del Govern "l'enorme disposició que ha mostrat per poder posar en marxa l'escorxador". "Esperam que aquesta col·laboració pugui continuar per convertir l'escorxador de Manacor en una instal·lació de referència en l'àmbit insular", ha conclòs Sureda.